UFC

Ngannou i dalje inzistira na boksačkom meču: ‘Borba protiv Furyja mora biti uključena u novi ugovor‘

Francis Ngannou

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije neće potpisati novi ugovor dok mu ne ispune tu želju

Tri mjeseca prošla su od posljednjeg nastupa Francisa Ngannoua. ''Predator'' je drugom polovicom prvog mjeseca pobijedio Ciryla Ganea i uspješno je zadržao prijestolje UFC-ove teške kategorije. Nakon toga, pojavili su se upitnici oko toga hoćemo li ikada više gledati Ngannoua unutar UFC kaveza.

Sjajni kamerunski teškaš ne želi pristati na novi ugovor s UFC-om, sve dok ne ispune svaki njegov prohtjev. Francis sada može čekati do početka iduće godine, bez da uopće nastupa, ugovor će mu završiti. Radi se o izglednoj opciji s obzirom da će Ngannou ostatak godine provesti oporavljajući se od ozljede koljena.

Što se Francisovih želja tiče, jedna od njih jeste klauzula kojom mu se dopušta izlet u boksačke vode, odnosno odrađivanje barem jednog boksačkog meča. UFC ne voli borcima dopuštati takve stvari, ali Ngannou ne planira odustati od toga.

Posebno je zagrijan postao Francis nakon proteklog vikenda. Tyson Fury savladao je Dilliana Whytea, a ''Predator'' se ubrzo našao u ringu pokraj Furyja. Teškaši su iskazali želju da se međusobno obračunaju i sada kad je Fury definitivno zainteresiran, Ngannou je još željniji boksačkog meča.

''Borba s Tysonom Furyjem mora biti uključena. To nije niti opcija, taj meč mora biti dio diskusije, jer ako ne bude sada, nikad neće biti. Potpišem li ugovor po istom modelu kao dosad, zabrljao sam. To se nikad neće dogoditi. Moramo smisliti način kako ćemo to implementirati u moj novi ugovor.'', rekao je Ngannou gostujući u MMA Houru.

Što se nastavka Francisove MMA karijere tiče, Ngannou ne taji kako bi rado nastavio nastupati za UFC. 35 mu je godina, nije pretrpio veliku štetu i dosadašnjoj karijeri, a najbolje teškaške godine tek slijede. Napusti li Ngannou UFC u takvim trenucima, njegova ostavština bit će puno siromašnija nego što potencijalno može biti.

''Mislim da je UFC dobra promocija i želim se nastaviti boriti za njih. Meč protiv Tysona Furyja ne bi bio moj posljednji, želim nastaviti s karijerom. Tu su borbe s Jones i trilogija s Miočićem. Puno je velikih mečeva za mene u UFC-u.'', dodao je ''Predator''.

Uspije li Ngannou ishoditi ono što želi, to bi moglo pokrenuti lavinu različitih zahtjeva kod nekih drugih boraca, onda kad dođe njihovo vrijeme za pregovore. Zato UFC-ovi čelnici toliko i oklijevaju, a bit će zanimljivo popratiti rasplet ove zavrzlame.

Linker
03. listopad 2022 00:22