UFC

Ngannou o Cirylu Ganeu: ‘On nije čvrst kao Stipe Miočić, nokautirat ću ga unutar prve dvije runde‘

Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Aktualni prvak UFC-ove teške kategorije osvrnuo se na nadolazeću obranu titule

Točno tjedan dana preostalo je do UFC 270 priredbe. Francis Ngannou prvi puta branit će pojas prvaka teške kategorije, a nasuprot njemu, stajati će Ciryl Gane, vlasnik pojasa privremenog prvaka, već spomenute kategorije.

Meč dobiva dodatnu zanimljivost jer se radi o dvojici nekadašnjih sparing partnera, a UFC je naporno radio na kreiranju što većih tenzija između njih. Iako su tenzije zapravo na relaciji Nganoou-Fernand Lopez (bivši Francisov trener), promocija je nerijetko pokušavala stvoriti animozitet između Ganea i Ngannoua.

Činjenica je kako ovi nekadašnji klupski kolege i sparing partneri nisu prijatelji, ali daleko su i od nekakvog neprijateljstva i animoziteta. Snimke sa sparinga, kao i namješteni susret od strane UFC-a na UFC 268 eventu, samo su neki od slučajeva gdje su se pokušavale stvoriti nepotrebne tenzije. Ipak, sve to postat će nebitno kada borci idućeg vikenda kroče u kavez. Jedino će njihove borilačke vještine biti bitne u tom trenutku, a Ngannou smatra da će bez ikakve dileme, on biti onaj nadmoćniji.

‘‘Neću nužno tražiti nokaut, ali ne vidim kako ova borba može drukčije završiti, nego da ga nokautiram. Napravit ću to unutar prve dvije runde, zato što on nije čvrst kao Stipe. Dobro poznajem tog tipa (Ganea). On ne može podnijeti pritisak kao što to radi Stipe. Čim uđemo u blisku razmjenu, mislim da on neće imati šanse da izađe odatle‘‘, rekao je ‘‘Predator‘‘ u razgovoru za TMZ.

Kamerunac nerijetko hvali našeg Miočića, s kojim se dvaput borio. Oba borca upisala su po jednu pobjedu, a Ngannou smatra kako je Stipe definitivno njegov najteži protivnik s kojim se susreo. Ponovio je Francis te navode i u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu, a pritom je izdvojio još jednog UFC borca.

‘‘Nisam imao previše šanse vidjeti koliko su čvrsti moji protivnici, osim Miočića. On je moj daleko najteži protivnik, a ako želim izdvojiti još nekoga, to će biti Curtis Blaydes. Moj drugi meč u UFC-u bio je protiv Curtisa Blaydesa. Bio sam jako iznenađen kako se on kretao za jednog hrvača te kako je dobro miksao stvari. To su dva najteža protivnika s kojima sa se dosad susreo.‘‘

Blaydes i Ngannou također su se dvaput borili. Međutim, za razliku od Miočića, Curtis nikada nije pobijedio Ngannoua. Ipak, dobar otpor pružio je Blaydes 2016. godine, na UFC-ovoj priredbi u Zagrebu. Izgubio je tada Blaydes prekidom nakon druge runde, odnosno, doktor mu nije dopustio nastavak meča zbog oka koje se u potpunosti zatvorilo nakon udaraca od strane Ngannoua. Blaydes je u revanšu održanom 2018. godine, izgubio nokautom nakon samo 45 sekundi borbe.

Linker
24. travanj 2024 22:11