Ostalo

Ngannou protiv najboljeg svjetskog kickboksača? ‘Rico je najbolji udarač na svijetu, bila bi to fascinantna borba‘

Francis Ngannou | Rico Verhoeven

 Fayez Nureldine/Afp/Profimedia | Anp/Ddp Usa/Profimedia
Ariel Helwani dao je zanimljiv prijedlog tijekom gostovanja Francisa Ngannoua u njegovom showu.

Odlazak Francisa Ngannoua iz UFC-a kao vodeće svjetske MMA organizacije mjesecima je izazivao podsmjehivanje i ismijavanje na račun "Predatora". Navodilo se kako nigdje drugdje neće dobiti uvjete kakve su mu nudili u UFC-u, Dana White je navodio da su ga htjeli učiniti "najplaćenijim teškašem u povijesti", a posebno se ismijavala Francisova želja za odlaskom u boksačke vode.

Ngannou je na koncu ušutkao sve svoje kritičare i jasno je dokazao kako je odlazak iz UFC-a bio pun pogodak. U jednom boksačkom nastupu zaradio je vjerojatno više nego u cjelokupnoj karijeri pod okriljem UFC-a, ali tu se nije zaustavio. Francis je upisao dva boksačka nastupa, a ring je dijelio s dvojicom ponajboljih teškaša današnjice, Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom.

Osim što se okušao u boksu, Ngannou je pronašao i jako dobar angažman u PFL-u gdje može nastaviti sa svojom MMA karijerom. Povratak u MMA odradio je proteklog vikenda kada je uvjerljivo porazio Renana Ferreiru i dokazao kako je i dalje jedan od najboljih teškaša današnjice. Tom pobjedom je isprao i "gorak okus" poraza koji je pretrpio ranije ove godine u okršaju s Anthonyjem Joshuom, a nakon ovako uvjerljivog nastupa, Francisu se ponovno otvaraju raznorazne opcije.

Nakon što se okušao u MMA-u i boksu, postoji mogućnost da Francis testira svoje sposobnosti i u kickboksu. Naime, "Predator" je jučer gostovao u showu Ariela Helwanija, a najpopularniji MMA novinar predložio je okršaj Ngannoua i Rica Verhoevena. Verhoeven je najbolji kickboksač današnjice i više od deset godina na tronu je Gloryjeve teške kategorije. Čak 11 puta uspješno je branio titulu prvaka, a tijekom dosadašnje karijere ostvario je 64 pobjede i 10 poraza. Jednom kada se povuče iz sporta, otići će kao jedan od najvećih kickboksača u povijesti. Na prijedlog Helwanija, Ngannou je otkrio kako je otvoren za obračun s Ricom.

"Rico i ja imamo neke zajedničke prijatelje. Jednom smo se upoznali u dvorani i mi smo prijatelji, ali ne bih rekao da smo prijatelji u toj mjeri da se ne možemo boriti jedan protiv drugog. Mi smo ‘gym‘ prijatelji, pošaljite mi ugovor.", rekao je Ngannou na oduševljenje Helwanija.

Razgovor je vrlo brzo došao do Marshalla Zelaznika, čovjeka koji je zapravo glavni izvršni direktor Gloryja. Zelaznik je također iskazao interes ka ugovaranju ovog meča, a Helwani je pročitao njegovu poruku.

"Bilo kada možemo imati obračun najboljeg protiv najboljeg. Zainteresirani smo za pregovore. Rico je najbolji udarač na svijetu među teškašima, a borba protiv Francisa bila bi fascinantna.", poruka je koju je Helwani pročitao, a zatim se zapitao: "Jesmo li upravo dogovorili meč Rica i Francisa?"

Rico i Francis u 11. mjesecu 2021. godine odradili su jedan zajednički trening unutar Xtreme Couture dvorane u Las Vegasu, a Verhoeven je objavio i šaljiv video s Ngannouom.

"Treniram ovdje u Vegasu, moram ostati aktivan. Upoznao sam ovog nekog tipa u casinu, a on me pitao da zajedno treniramo. Rekao sam ‘može, zašto ne?‘ i evo nas sada ovdje, upravo smo odradili odličan trening.", našalio se Rico, a sličan komentar ostavio je i Eric Nicksick, glavni trener Xtreme Couture Gyma.

"Pronašao sam ovog tipa kako šeta po parkiralištu. Pomislio sam da bi mogao biti dobar sparing partner za ovaj kamp."

Tri godine kasnije spominje se potencijalni okršaj Ngannoua i Verhoevena. Nizozemskog "Kralja Kickboksa" prije svega čeka okršaj s Levijem Rigtersom, a taj meč na rasporedu je 7. prosinca (12. mjesec). Nakon toga Glory, Rico i Ngannou uistinu bi se mogli okrenuti ka ugovaranju međusobnog obračuna. Kickboksački okršaj Ngannoua i Verhoevena bio bi ogromna stvar za Glory.

Linker
22. listopad 2024 09:34