UFC

Ngannouova budućnost u UFC-u i dalje je upitna: ‘Ostao sam bez opcija, ali sam miran iznutra‘

Francis Ngannou

 screenshot (YouTube)
Jedna od glavnih tema konferencije za medije bila je Ngannouova budućnost u promociji

Već neko vrijeme traju pregovori između UFC-a i Francisa Ngannoua po pitanju novog ugovora. Zapravo, ne možemo to niti zvati pregovorima, budući da UFC svom prvaku nije ništa nudio, unatoč tome što mu je borba protiv Ganea mogla biti posljednja na ugovoru. Kako je Francis pobijedio i ostao prvak, aktivirao je klauzulu prema kojoj se ugovor produžuje na još dvije borbe ili 12 mjeseci.

Da odnosi UFC-a i njihovog teškaškog prvaka nisu niti blizu idiličnima, dala je posvjedočiti situacija s proglašenja pobjednika borbe. Naime, pojas Francisu oko pasa nije stavio Dana White nego matchmaker Mick Maynard. Podsjetilo je to na situacija kad je Stipe Miočić prije prve borbe protiv Francisa bio unaprijed otpisan, a nezadovoljstvo takvim tretmanom izrazio je uzevši pojas Whiteu, nakon čega ga je dao svom treneru i u on mu ga je stavio oko pasa. Ovog puta nije bio takav slučaj te se Francis zapravo iznenadio. Whitea zapravo nije ni bilo u Octagonu.

"Ne znam zašto se to dogodilo, trebate to pitati Danu i Micka. Odluka je bila apsolutno njihova", rekao je Francis na konferenciji za medije, usput se iznenadivši što Dana White nije ni prisustvovao istoj.

Očito se nešto događa, a nije lako zaključiti što te zašto White ovog puta nije izašao pred medije prije svih boraca, kao što to inače po običaju nakon PPV priredbi radi.

Onda su se okrenuli Francisu i njegovoj budućnosti, za koju je već ranije rekao da se neće dogoditi u UFC-u ako ne dobije ono što traži. A ovim putem je otkrio kako tu novac apsolutno nije u prvom planu.

"Već dugo razmišljam o svojoj poziciji u kompaniji, tako da to nije ništa novo. Novac nije glavna stavka. Naravno, bitno je, ali ja se prije svega osjećam loše tretiran. Ne osjećam se slobodno. Mi dajemo jako puno toga u ovom poslu, žrtvujemo svoja tijela i mislim da bismo trebali imati pošteniji tretman. Prilazio sam puno puta UFC-u i nisam ništa dobio, može se reći da sam ostao bez opcija. Ali nisam frustriran, nalazim se u jednom potpunom unutarnjem miru, siguran u svoje odluke", objasnio je kako stvari kod njega stoje, dodavši još nešto:

"Ovo je sad već dugo razdoblje i puno toga se dogodilo. Razočaran sam, ali mislim da nije važno kako se ja osjećam. Kroz posljednje godine pokazao sam svoju volju ostati u UFC-u i potpisati novi ugovor. Tražio sam samo da me više respektiraju. Mogli su se potruditi riješiti ugovor, ali sad smo u poziciji gdje su svi frustrirani, gdje sam ja izgubio strast raditi ovo. Prestati sam uživati u ovome jer se tako igraju s mojim umom. Pokušavam se smiriti i nadam se da će se sve stvari dobro posložiti."

Francis je za ovu borbu zaradio 600 tisuća dolara, a još će mu dodatna financijska injekcija sletjeti na račun nakon što postane poznato koliko prijenosa priredbe je ovim putem prodano. No, nitko nema informaciju koliko je Francisov postotak od te svote, zapravo ta poslovna UFC-a tajna oduvijek je upravo to, tajna.

Linker
20. travanj 2024 05:28