UFC

Ciryl Gane: ‘Nisam bio iznenađen, znali smo da mu je hrvanje najveća šansa u ovoj borbi‘

Ciryl Gane

 Ka
Dojučerašnji privremeni prvak kaže kako su očekivali da će se Ngannou pouzdati u hrvanje

Glavna borba UFC 270 priredbe, u kojoj je Francis Ngannou obranio titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije savladavši Ciryla Ganea, zapravo je savršen primjer toga zašto je MMA tako uzbudljiv sport. Od svih scenarija, onaj koji se dogodio bio je po nekom općem mišljenju najmanje vjerojatan. Teško je bilo očekivati da će Ngannou doći do pobjede sudačkom odlukom, a posebno je teško bilo očekivati da će tu odluku zaraditi na račun hrvanja.

No, iako je u borbi upravo to bilo ono gdje je doživio deficit te zbog čega je ostao bez pojasa UFC prvaka, Gane je na službenoj konferenciji za medije izjavio kako su njegov tim i on zapravo očekivali da će Francis hrvati, nakon što zaključi da u drugim segmentima nema šanse napraviti išta konkretno.

"Nije nam to bilo iznenađenje. Znali smo da mu je to najveća šansa za dobiti pokoju rundu. Napravio je to i napravio je to jako dobro, čestitam mu na dobro odrađenom poslu. Unaprijed smo već znali kako je to zapravo njegova najveća šansa", rekao je Gane, dodatno objasnivši kako je cijela borba bila onakva kakvom ju je očekivao:

"Nije me iznenadio udarački, nije me iznenadio muay thaijem pa niti hrvanjem. To hrvanje nije bilo nikakvo posebno hrvanje. Bilo je više na račun snage i energije. Nije me iznenadio što je to napravio, ali napravio je to jako dobro."

Teško je Ganeu pao ovaj poraz, budući da je bio itekako motiviran za borbu. Osim toga, imao je prednost nakon dvije runde i sigurno mu je teško razmišljati o svemu tome. Njegova je svakako prednost što je u MMA-u tek tri godine i što bi, ako nastavi napredovati, nova prilika trebala doći.

"Ovo je trenutna realnost. Jako me boli što je tako, ali to je istina. Nadam se da ću već sutra napredovati, da ću tako već sutra biti bolja verzija samog sebe. Želim revanš, želim po drugi put odraditi tu borbu. Baš tu borbu", sam je sebi pred medijima održao motivacijski govor.

Gane će imati itekako o čemu razmišljati kad bude gledao snimku borbe, posebno početak pete runde, u kojoj je on došao do rušenja i gornje pozicije, koju je prelako izgubio. Tko zna, možda je mislio da gubi 3:1 pa zbog toga krenuo na završnicu. U svakom slučaju, nije povukao dobru odluku i zbog toga mu se dogodilo to što se dogodilo. Uistinu šteta za tako sjajnog borca, no njegovi najbolji dani bi tek trebali doći.

Linker
24. travanj 2024 17:17