UFC

Nick Diaz ne namjerava stati: ‘Vraćam se u 2023. godini, a želim Israela Adesanyu!‘

Nick Diaz 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rekao je to za vikend dok je gledao UFC 282, a posljednji puta je nastupio lani

Nakon što je punih šest godina bio neaktivan i van sporta, legendarni Nick Diaz se prošle godine vratio te se borio protiv veterana Robbieja Lawlera. Kao i što se očekivalo, izgledao je blago rečeno užasno te je u trećoj rundi jednostavno sjeo i rekao da ne želi nastaviti borbu.

Poražen je tom prilikom tehničkim nokautom, a i sam Dana White je nakon borbe rekao da starijeg Diaza više nećemo gledati u kavezu. Bilo je to razumljivo jer je već u četrdesetoj godini života i borac je neke druge ere, no Nick ne namjerava odustati od sporta, a najavio je i povratak.

‘‘Vidjet ćete me kako se u 2023. vraćam na vrh. Spremam veliki povratak. Bit ću brži nego ikad, jači nego ikad i bolji nego ikad. Bit ću potpuno novi ja. Želim onog tko god bude na vrhu u tom trenutku, a preferiram Israela Adesanyu.‘‘, rekao je Nick dok je prošlog vikenda gledao uživo UFC 282.

To je već i ranije potvrdio njegov trener koji je također rekao kako ćemo Nicka itekako još gledati u kavezu, bez obzira na godine i neaktivnost. S druge strane, dosta je komentara bilo nakon borbe s Lawlerom da ostane umirovljen jer u kavezu nije ličio na ništa, ali Diaza to naravno ne dira previše.

Prije borbe s Lawlerom, Diaz je posljednji puta nasupao 2015. godine i to protiv Andersona Silve, a prije toga je također izgubio od legendarnog GSP-a 2013. Uistinu se radi o prošlim vremenima i borcima iz jedne druge ere, tako da je pitanje je li pametno više ulaziti u kavez.

Linker
20. travanj 2024 12:17