UFC

Ništa ga ne može vratiti! UFC je Zabitu Magomedsharipovu nudio direktan napad na titulu, odbio ih je

Zabit Magomedsharipov

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Ostaje samo žal što nikada nećemo saznati koliko je zaista mogao, a mogao je zasigurno jako puno

Jedan od nedvojbeno najboljih boraca perolake kategorije je bio Zabit Magomedsharipov. Nakon pobjede nad Calvinom Kattarom krajem 2019. godine se počelo šuškati da je to njegov posljednji nastup, iako je takvo nešto bilo jako teško povjerovati. Zabit je u najboljim godinama i tek je najbolje slijedilo, no on se odlučio povući.

Imao je Zabit zdravstvenih problema koji su ga na jedan period maknuli iz kaveza, no ipak se očekivalo da će se u jednom trenutku vratiti i nastaviti tamo gdje je stao. Međutim, izgleda da Magomedsharipov ima drugih stvari koje ga u životu zanimaju, a MMA nažalost više nije među njima.

Neki su se dan počele pojavljivati informacije kako je UFC Zabitu nudio ne samo povratak, nego i meč protiv prvaka perolake kategorije Volkanovskog. Dakle, u svom povratničkom meču bi dobio priliku zasjesti na tron perolake kategorije, no ponudu je odbio te od povratka neće biti ništa.

‘‘Ponudili su mi da se odmah borim za pojas, ali ja sam svejedno odbio‘‘, kratko je Zabit rekao za URF Media.

Što reći nego da je ogromna šteta što tako talentiranog borca više nikada nećemo gledati u borilištu. Ostaje samo žal što nikada nećemo saznati koliko je zaista mogao, a mogao je zasigurno jako puno.

Linker
14. travanj 2024 08:51