UFC

UFC-ov komentator podržava činjenicu da se Pereira i Blachowicz ne bore za pojas: ‘Tako treba biti‘

 Alex Pereira i Glover Teixeira

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dana je rekao da će ovog puta svoju priliku morati zaslužiti, a ako pobijedi Blachowicza, moći će se bez problema reći da je zaslužio

Poluteška kategorija je odlaskom Jona Jonesa počela doživljavati jako učestale promjene prvaka, a posljednja dva svoj pojas nisu izgubila nego su ga napustili zbog teških ozljeda koje ih sprečavaju da nastupaju duži vremenski period. Sve bi to jako zadržavalo kategoriju, tako da su i Prochazka i Hill svoje pojaseve ostavili upražnjenima.

Bilo je govora kako će se ovog tjedna Alex Pereira i Jan Blachowicz boriti za titulu u poluteškoj, bez obzira što Pereira dolazi iz poraza od Adesanye. Izgleda da su to bile samo glasine, a UFC-ov komentator Jon Anik se slaže da ta borba ne treba biti za pojas.

‘‘Mislim da ta borba ne treba biti za upražnjeni pojas, promocija bi tada okrenula smjer. Mislim da treba ostati ovako kako jest, ulog je ionako velik. To će biti ‘title eliminator‘, dogovorena je na tri runde. Možda će to najbolje pasati Jirijevom rasporedu. Razočaravajuće je što Jamhal Hill više neće biti prvak, ali Jiri ili Jamahal ionako moraju biti jedan od tih koji će se sljedeći boriti za titulu‘‘, rekao je Anik za MiddleEasy.

‘‘Ovo tako treba biti, ostaviti velike uloge tako da pobjednik ove borbe ide na Jirija Prochazku, dvanaesti mjesec 2023. ili prvi 2024. Mislim da će stvari biti puno bolje ako pobjednik bude prvi izazivač za Prochazku‘‘, dodao je.

Ovo ima puno više smisla nego da Pereira sada opet dobije priliku napasti titulu, pogotovo jer dolazi iz poraza. Dana je rekao da će ovog puta svoju priliku morati zaslužiti, a ako pobijedi Blachowicza, moći će se bez problema reći da je zaslužio.

Linker
02. svibanj 2024 21:28