UFC

Ništa od Conorovog povratka ove godine? McGregor se još uvijek nije vratio USADA-inim testiranjima

Conor McGregor

 Mike Ehrmann/Getty images/Profimedia
Najpopularniji MMA borac mora provesti šest mjeseci USADA-inim testiranjima prije povratka u kavez

Povratak Conora McGregora već pomalo počinje umarati MMA fanove. Mjesecima se priča o njegovom povratku, a UFC je čak snimio i sezonu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ u kojoj je Conor obnašao ulogu jednog od dvojice glavnih trenera. Suparničku ekipu vodio je Michael Chandler, a McGregor i Chandler trebali bi se obračunati nakon završetka sezone.

Međutim, službeni datum njihovog meča još uvijek je nepoznat, a kako vrijeme odmiče, sve su manje šanse da ćemo tu borbu gledati tijekom ove kalendarske godine. McGregor se mora vratiti u USADA-in antidopinški protokol i mora provesti minimalno šest mjeseci ‘‘pod povećalom‘‘ USADA-e, prije nego dobije dozvolu za povratak nastupima.

Prema trenutno dostupnim informacijama, McGregor to još uvijek nije učinio, a preostalo mu je 48 sati da uđe u USADA-in protokol, ukoliko planira nastupiti na UFC 296 eventu koji se održava u 12. mjesecu ove godine. Velika je vjerojatnost da se to ipak neće dogoditi.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da USADA napravi iznimku i da se Conoru omoguće nastupi prije isteka tih šest mjeseci. McGregor bi u tom slučaju morao dostaviti dva uzorka kojima dokazuje da je ‘‘čist‘‘, odnosno da nema prisustva nedozvoljenih supstanci u njegovom organizmu. Conor je čak i najavljivao da će iskoristiti tu ‘‘rupu‘‘ u pravilniku, ali USADA je sredinom prošlog mjeseca izdala priopćenje kojim su potvrdili da McGregoru neće dopustiti nikakvu iznimku.

‘‘Nedavno smo bili u kontaktu s Conorom McGregorom, a kao što je potvrdio danas u medijima, očekujemo da ćemo uskoro zaprimiti njegovu papirologiju kojom potvrđuje da prekida svoje umirovljenje i vraća se u USADA-in antidopinški protokol. Kao i drugi borci koji se vraćaju iz mirovine, McGregor će morati šest mjeseci biti pod našim testiranjima i morat će priložiti barem dva negativna testa prije nego dobije dopuštenje za natjecanje. Razlog ovog pravila leži u tome što želimo da su svi sportaši adekvatno testirani prije nego se vrate natjecanjima.‘‘, glasilo je priopćenje USADA-e.

Iako su tada najavili da se Conor uskoro vraća u njihov sustav testiranja, to se očito još uvijek nije dogodilo. Postoje ipak i određene teorije koje ostavljaju nadu da bi McGregor mogao nastupiti u ovoj kalendarskoj godini.

Naime, Dana White prošli mjesec je izjavio da će meč između Conora i Chandlera biti potvrđen u jednoj od epizoda ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Određeni MMA fanovi došli su do zaključka da je Conor ranije pristupio USADA-i, ali taj se podatak drži u tajnosti, jer u suprotnom bi fanovi mogli predvidjeti kada će se Conor vratiti u kavez.

Stvar je u tome da USADA ne obavlja svoj posao na takav način i kod njih je uvijek sve transparentno. Da se Conor uistinu vratio pod njihova testiranja, ta informacija odmah bi postala javna.

Naravno, iznenađenja i iznimke uvijek su moguće, ali možda je vrijeme da se pomirimo s činjenicom da McGregor neće nastupiti ove godine. Upitno je hoće li se ikad više pojaviti u kavezu, jer njegova izdanja u ‘‘TUF-u‘‘ ne izgledaju obećavajuće.

Linker
30. travanj 2024 16:12