UFC

Nisu svi oduševljeni The Sphereom: Borkinja smatra da bi joj sama tehnologija mogla smetati tijekom borbe

Norma Durmont

 MMA FIGHTING
Durmont je živjela u blizini tijekom gradnje sporne dvorane koja je činjenično arhitektonsko čudo

orma Dumont, UFC-ova borkinja, priznaje da postoje određene brige oko borbe u The Sphereu, jednoj od najinovativnijih arena u Las Vegasu, gdje će se sutra održati UFC 306, jedan od najvećih događaja godine. Dumont će se suočiti s Irene Aldanom u glavnoj borbi preliminarnog dijela priredbe, koja bi mogla ostvariti rekordnu zaradu na ulaznicama u povijesti sporta. Dana White, predsjednik UFC-a, uložio je više od 20 milijuna dolara u ovaj događaj, koji slavi meksičke borce povodom Dana neovisnosti Meksika.

Priredba se odvija u The Sphereu, novoj vrućoj lokaciji u Las Vegasu, koja će tijekom večeri prikazivati filmske isječke vezane uz povijest Meksika. Međutim, neki borci izražavaju zabrinutost da bi ih ova jedinstvena lokacija mogla omesti. Sa svojih 160.000 kvadratnih metara LED ekrana koji okružuje arenu, The Sphere nije obična pozornica za borilačke priredbe, već može postati ključan faktor u izvedbama boraca.

U razgovoru za Bloody Elbow, Norma Dumont je otvoreno progovorila o osjećajima vezanim uz ovaj inovativni prostor. "Naravno, svi sportaši su pomalo znatiželjni. Ovo je nešto novo i još ne znamo kako će izgledati unutra. Ne znamo gdje će biti postavljen kavez, gdje će biti svjetla, pa su svi pomalo zabrinuti ili nervozni. Mislim da ćemo se na kraju snaći, ali svi smo jako znatiželjni kako će to sve izgledati."

Dumont nije imala priliku posjetiti The Sphere do sinoćnje konferencije za medije, ali je pratila njegovu izgradnju dok je živjela u Las Vegasu. "Nisam ga vidjela iznutra, ali sam ga gledala izvana i pratila kako se gradio dok sam živjela u Las Vegasu. Živjela sam prilično blizu i mogla sam pratiti izgradnju. Jako sam uzbuđena što ću ga prvi put vidjeti na konferenciji."

UFC 306, uz uzbudljive borbe, donosi i posebnu atmosferu koju stvara The Sphere. Ova priredba nije samo borba u oktogonu, već pravi vizualni spektakl koji bi mogao dodatno podići iskustvo gledanja i ostaviti neizbrisiv trag u povijesti UFC-a.

Linker
13. rujan 2024 20:09