UFC

‘Nokautirao je trojicu mojih timskih kolega!‘: Gilbert Burns opisao koliko je moćan Ilia Topuria

Henri Hooft (lijevo) i Ilia Topuria (desno)

 Screenshot (youtube, Ilia Topuria)
UFC-ov borac velter kategorije uživo je svjedočio vještinama i snazi Ilije Topurije

Ilia Topuria oduševio je borilački svijet svojom izvedbom na UFC 298 eventu. Španjolsko-gruzijski borac perolake kategorije nokautirao je Alexandera Volkanovskog u drugoj rundi borbe i postao je novim prvakom UFC-ove perolake kategorije.

Topuria je još prije tog meča bio na glasu kao ponajbolji boksač u kategoriji. Posebno impresivna bila je njegova prošlogodišnja izvedba u meču protiv Josha Emmetta. Ilia je tada demolirao Josha Emmetta koji je izdržao pet rundi s Topurijom, ali pretrpio je veliku štetu na svom licu i tijelu.

Topuria je dio trening kampa za taj meč odradio u Kill Cliff dvorani. Radi se o ponajboljoj MMA dvorani na svijetu. Kamaru Usman, Vicente Luque, Michael Chandler, Jason Jackson, Shavkat Rakhmonov i Gilbert Burns samo neki su od poznatih boraca koji bruse vještine pod paskom Henrija Hoofta i ostalih trenera u toj dvorani. Upravo Gilbert Burns u razgovoru s Lukeom Thomasom osvrnuo se na Topuriju i ono što je uočio trenirajući pod istim krovom s novim prvakom perolake kategorije.

‘‘Nisam bio iznenađen (kad je porazio Volkanovskog). Tip je pola svog kampa za Josha Emmetta odradio ovdje. Nokautirao je trojicu mojih kolega noseći velike rukavice. Reći ću to još jednom. Velikim rukavicama ih je nokautirao! Gledao sam ga kako trenira. On nije velik, visok tip, ali čvrst je. Jedan dan smo hrvali, a Topuria je hrvao s tipom iz Dagestana. Taj tip je tako snažan i i ima jako dobru obranu. Ali Topuria ga je srušio. Tada sam shvatio da taj tip može sve. Njegov grappling je na visokoj razini, a vidio sam i kako je nokautirao trojicu tipova. Znao sam da će biti prvak.‘‘, objasnio je Burns.

Luke Thomas bio je fasciniran onim što čuje, ali podatak da je Topuria nokautirao nekoliko sparing partnera zapravo nije začuđujuć. Ilia uistinu posjeduje fenomenalne boksačke vještine, što je uostalom i dokazao na najvišoj mogućoj razini. Blistava budućnost je pred ovim 27-godišnjakom.

Dio Topurijinih treninga uoči meča s Joshom Emmettom možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
21. travanj 2024 07:19