UFC

‘Novac ću donirati crkvi, to je glavni razlog zašto sam prihvatio ovaj meč‘: Brian Ortega nastupit će na UFC 303 zbog ‘višeg cilja‘

Brian Ortega

 Instagram (brian Ortega)
Trećerangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije poklonit će pozamašnu svotu novca

Brian Ortega posve nenadano dobio je priliku sudjelovati na UFC 303 eventu. ‘‘T-City‘‘ je vjerovao kako neće nastupiti sve do devetog mjeseca ove godine, a planirao je i prelazak u laku kategoriju. Splet okolnosti doveo je UFC-ove ‘‘matchmakere‘‘ na ideju da upare Diega Lopesa i Briana Ortegu, a iskusni Ortega prihvatio je meč protiv jako opasnog i vrlo talentiranog Brazilca.

Puno Ortega riskira prihvaćanjem te borbe. Diego Lopes tek je 14. u poretku izazivača, dok je Ortega na visokom trećem mjestu, nadomak napada na titulu u perolakoj kategoriji. Ipak, Brian ulazi u ovaj meč s posebnom motivacijom i otkrio je što ga je zapravo ponukalo da pristane na taj meč.

‘‘Borim se za viši cilj i to je moje gorivo za ovaj meč. Iskoristit ću novac koji dobijem i donirat ću ga crkvi. Pomoći ću mnogim muškarcima. To je zapravo glavni razlog zbog kojeg sam prihvatio ovaj meč.‘‘, otkrio je Ortega.

‘‘Fearless Church‘‘ (‘Neustrašiva crkva‘) naziv je organizacije kojoj Ortega planira pomoći iznosom od 100 tisuća američkih dolara. Radi se o pozamašnoj svoti, ali Ortega ističe kako ta crkva ima velik značaj u njegovom životu.

‘‘Moj pastor i ja išli smo na nešto što se zove ‘Man Camp‘. Bilo je to iskustvo koje mi je promijenilo život i životne poglede. Puno muškaraca spašeno je u tom kampu i mnoštvo njih sada slobodno mogu biti autentični, bez da ih netko osuđuje. Bilo je to stvarno iskustvo u svijetu gdje je sve na neki način lažno. Vidjeti sve to i dovesti moju djecu to, želim da i mnogi drugi osjete nešto takvo. Ako mogu donirati 100 tisuća dolara i doprinijeti da više ljudi sudjeluje, to je ono što ću napraviti. Ove godine sudjelovalo je samo 160 ljudi. Želim omogućiti sudjelovanje 300, 400 ili 500 ljudi.‘‘, poručuje Ortega u razgovoru za MMA Junkie.

‘‘Man Camp‘‘ koji Ortega spominje svojevrsni je događaj pod organizacijom ‘‘Neustrašive crkve‘‘. Radi se o trodnevnom kampu namijenjenog muškarcima, a svrha je osobni duhovni rast, zbližavanje s Bogom i upoznavanje samog sebe. Ortega tvrdi kako je sudjelovanje u tom kampu značajno utjecalo na njega kao muškarca i spreman je sudjelovati u rastu cijelog projekta.

Linker
26. lipanj 2024 23:06