UFC

Novi UFC-ov hit borac već ima novu borbu: ‘Adesanya me otpratio na Instagramu, to će ga zaboljeti!‘

Phil Hawes vs. Kyle Daukaus
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nije dugo trebalo ovom 32-godišnjaku da postane borac o kojem se priča

Iako je u promociji zapravo ekspresno ostavio jako dobar dojam, dugo je vremena Phil Hawes tražio svoj put prema UFC-u. Još prije nekoliko godina počelo se glasno pričati o sjajnom momku koji je tada trenirao u dvorani Grega Jacksona pa je čak i od Jona Jonesa bio najavljen kao budući svjetski prvak. 2016. je tako sve rezultiralo odlaskom na The Ultimate Fighter, gdje se već prije prve epizode pričalo o njemu kao zvijezdi sezone. No, u kuću nije ušao nego je u preliminarnoj borbi poražen od Andrewa Sancheza, borca koji je kasnije iz showa izašao kao pobjednik te je i dalje član UFC-a.

Uslijedilo je onda za "Megatrona" vrijeme traženja samog sebe. Otišao je u WSOF, gdje je upisao jednu pobjedu i poraz, a novi UFC pokušaj došao je godinu nakon prvog, uz jednako loš ishod. Bilo je to u prvoj sezoni "Contender Seriesa", kad ga je ružno nokautirao Julian Marquez, tim putem izborivši ugovor s promocijom. Uzeo je nakon toga dvije godine pauze, promijenio tim otišavši u Sanford MMA te se vratio 2019. putem tri pobjede u Bellatoru i Braveu, nakon čega je uslijedio novi Contender Series.

Drugi pokušaj bio je uspješan. Khadzhimurat Bestaev pao je u prvoj rundi, a onda su uslijedile i tri UFC pobjede. Posebno impresivna ona je posljednja, ujedno i najteže ostvarena, proteklog vikenda protiv Kylea Daukausa. Posebno impresivna jer je Hawes pokazao veliki napredak tamo gdje je do sada bio gotovo kritičan, na polju kondicije. Uspio je preokrenuti borbu nakon po mišljenju većine izgubljene prve runde. I to tako da je treću uzeto najdominantnije.

"Znao sam da mogu biti bolji. Mislim da sam imao previše očekivanja nokauta pa sam previše mahao oko njega. U drugoj i trećoj rundi sam napravio potrebne promjene i počeo ga pogađati direktom. Ovo je samo još jedno pero u mom šeširu, opasan momak poput Kylea. Imao je samo jedan poraz i borac je koji se ne predaje. Na ovaj način savladati nekoga takvog je velika stvar. Bilo je puno onih koji su govorili da ne mogu izdržati više od dvije runde. Sretan sam jer sam dokazao da i dalje mogu napredovati", rekao je Hawes nakon borbe.

On je naime borbu prihvatio kao zamjena, i to dok je već imao ugovoren okršaj protiv Derona Winna za 17. srpnja. Ta borba je i dalje u planu pa će Hawes vrlo brzo pokušati doći do 4-0 u Octagonu. To vidi kao put prema Adesanyi.

"Ja sam spreman za prvaka Israela Adesanyu. Čekam ga. Bili smo na neki način prijatelji, a onda me on odjednom prestao pratiti na Instagramu. To me boli. Sad moram njemu nanijetiu bol. Vraćam se u dvoranu čekati na Izzyja. Za mene nema dana odmora. Želim dati sve od sebe i postati svjetski prvak", potvrdio je na kraju Hawes.

Linker
25. travanj 2024 15:02