UFC

Novopečena UFC prvakinja Weili Zhang dobila čestitku od Ronde Rousey

Weili Zhang i Ronda Rousey
Kineska borkinja Weili Zhang preko noći je postala globalna zvijezda kada je na UFC on ESPN+ 15 priredbi u Shenzenu impresivnim nastupom za 42 sekunde zaustavila opasnu Brazilku Jessicu Andrade i postala nova UFC-ova prvakinja slamka kategorije.

Osim što je upisala četvrtu pobjedu unutar Octagona i postala prva UFC prvakinja iz Kine, Zhang je to učinila na poseban način čemu svjedoči jedna čestitka koju je dobila nakon borbe. Naime, novopečenoj prvakinji na pobjedi je čestitala pionirka ženskog MMA-a i bivša UFC bantam prvakinja Ronda Rousey.

Žena koja je prije gotovo sedam godina postala prva UFC prvakinja te sjajnom serijom pobjeda popularizirala ženski MMA i otvorila vrata UFC-a svim borkinjama na svijetu ovim je činom pokazala kako vjeruje da Zhang nije samo još jedna žena s pojasom već i nešto više.

"Budućnost je sjajna- nevjerojatan nastup. Čestitam prvaknjo", napisala je u objavi na Instagramu Rousey koja se umirovila nakon poraza na UFC-u 207 prije više od dvije godine.

Očito je da Rousey u Zhang vidi veliki potencijal i smatra da Kineskinja može napraviti velike stvari u sportu baš kao što je to i ona sama učinila postavši jedna od najvećih borilačkih zvijezda na svijetu.

Zhang je sada 30- godina i još ima dovoljno vremena da poput Rousey napravi impresivnu seriju obrana naslova te postane jedna od najvećih svih vremena. U karijeri je do danas upisala čak 20 pobjeda u nizu. Jedini poraz doživjela je odlukom još 2013. godine u svom prvom profesionalnom meču.

Linker
03. svibanj 2024 00:39