UFC

O‘Malley savjetovao druge borce oko zarade: ‘Narastite na društvenim mrežama, budite smiješni‘

Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Money Buys Happiness)
Za njega su društvene mreže i sponzorstva ključni kada je u pitanju zarada boraca

Plaće boraca u UFC-u vruća su tema gotovo uvijek, no dojam je da u posljednje vrijeme sve više boraca javno istupa protiv tako malih plaća. Neki se čak odvaže i napuste UFC i odu u PFL ili ONE u nadi da će tamo pronaći bolje financijske uvjete.

Novac koji borci zarade u kavezu samo je jedan dio njihovih prihoda, dok s druge strane postoje razna sponzorstva od kojih također mogu solidno zarađivati, no to dosta ovisi o njihovoj popularnosti i marketingu.

Upravo je o tome Sean O‘Malley dao savjet drugim borcima, odnosno kako da društvene mreže iskoriste na najbolji mogući način:

‘‘Ja uvijek kažem da se brojevi pretvaraju u novac. Morate narasti na društvenim mrežama. Morate biti autentični. Ja sam uvijek za komediju, ako nekoga možete nasmijati, to je uvijek dobra stvar.‘‘, rekao je O‘Malley u Believe You Me podcastu.

‘‘Što se tiče mojih objava na društvenim mrežama, kada radim sponzoriranu objavu, ne želim da samo izgleda kao da im govorim da kupe to i to. Želim izvući dobar osmjeh od njih, brendovi to vole. Ako mogu napraviti kratki video i uzeti milijun pregleda, znat će da da to vrijedi njihovog novca. Narastite na društvenim mrežama i budite je**no duhoviti.‘‘, zaključio je O‘Malley.

To je definitivno jedan od legitimnih načina da borci iskoriste svoju popularnost i zarade više novca, no ono što se nikako ne smije zaboraviti jest i činjenica da i u kavezu trebaju biti bolje plaćeni.

Linker
26. travanj 2024 17:44