UFC

O‘Malleyjev trener ne daje velike šanse Sterlingu protiv Volkanovskog: ‘Alexander bi ga zlostavljao‘

Alexander Volkanovski i Aljamain Sterling

 Instagram (alexander Volkanovski, Aljamain Sterling)
Ako Sterling opet obrani titulu, zna se što je sljedeće – perolaka kategorija i Volkanovski

Po drugi puta ove godine će prvak bantam kategorije, Aljamain Sterling, braniti svoj pojas. Ovog vikenda izazov će mu biti Sean O‘Malley koji je konačno dočekao svoju priliku napasti pojas, a osim pojasa, Sterling će pokušati obraniti i svoj najveći plan. Radi se dakako o prelasku u perolaku kategoriju i izazivanju prvaka Alexandera Volkanovskog.

Međutim, O‘Malleyjev trener Tim Welch ne smatra da je Sterlingu to pametna ideja. Volkanovskog smatra najboljim borcem svijeta po ‘‘P4P‘‘ ljestvici te je čak i rekao kako bi Volkanovski zlostavljao Sterlinga u njihovom meču:

‘‘Uistinu mislim da je Volkanovski broj jedan ‘P4P‘ borac svijeta. Tako da, koliko god dobar Aljo bio, koliko god dobar ‘grappler‘ bio, mislim da je Volkanovski jednostavno bolji. Mislim da je Aljo najbolji borac bantam kategorije ikad. Ljudi debatiraju, spominju Dominicka Cruza, ali ako pogledate činjenice, bit će vam jasno da je to Sterling‘‘, rekao je Welch za Submission Radio.

‘‘Mislim da bi Volkanovski zlostavljao Sterlinga. Dobar je i Cory Sandhagen, ali njega je Aljo skinuo za manje od minute. A kakva je tek zvijer Henry Cejudo. Eksplozivan boksač, olimpijski prvak, odličan sportaš i natjecatelj. Aljo je pobijedio i njega. Mislim da je Aljo svakako najbolji borac bantam kategorije‘‘, dodao je.

Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi izgledao meč između Sterlinga i Volkanovskog. Međutim, da bi to vidjeli, prvo Sterling mora u subotu svladati O‘Malleyja. Ukoliko ga je podcijenio, to sigurno nije dobro jer je Sean na nogama uistinu opasan borac. Ako Sterling opet obrani titulu, zna se što je sljedeće – perolaka kategorija i Volkanovski.

Linker
06. svibanj 2024 01:12