UFC

UFC-ov rekorder po broju nastupa otkrio kada će se umiroviti: Ispisat će povijest ako mu plan uspije

Jim Miller

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jim Miller svoj posljednji meč pod okriljem UFC-a planira odraditi na UFC 300 eventu

Kad god vam pišemo o legendarnom Jimu Milleru, neizbježno je spomenuti neke od njegovih najvažnijih rekorda koje drži. Spominjati sve rekorde nema pretjerano smisla, jer uistinu ih je pregršt kad je Miller u pitanju, ali neki se ipak moraju spomenuti.

Miller je borac s najviše UFC nastupa (40) i najviše pobjeda (24), a oba rekorda drži i kad je samo laka kategorija u pitanju. Najviše pobjeda prekidom (14) u lakoj kategoriji upisao je upravo Miller i to su neki od njegovih najvažnijih rekorda.

Ovog vikenda Miller će upisati svoj 41. UFC nastup, a protivnik će mu biti Alexander Hernandez. Ukoliko mislite da će to biti Millerov posljednji, oproštajni nastup, varate se. Jim je na konferenciji za medije otkrio do kada planira nastupati.

‘‘Već sam govorio da želim nastupiti na UFC 300 eventu. Poprilično sam siguran da moje tijelo može to podnijeti, osim ako se ne dogodi nešto baš katastrofalno. Rekao sam da ako doguram do tog eventa, želim na tom eventu odraditi posljednju UFC borbu. Mogu se zadovoljiti time. Ali ne želim odraditi samo jedan meč do tada. Hoću da na UFC 300 eventu odradim svoj 45. UFC meč. Dakle, borit ću se u subotu, zatim se nadam boriti u sedmom mjesecu, a onda možda u 11. mjesecu, pa sljedeće godine u trećem mjesecu. Onda bi došao i taj meč u sedmom mjesecu sljedeće godine. To je dobar tempo u kakvom se želim boriti. Time bih odradio tri borbe ove godine i dvije borbe sljedeće godine. 100 posto sam otvoren za to.‘‘, rekao je Miller.

Miller računa da će se UFC 300 održati u sedmom mjesecu sljedeće godine, ali izgledno je da će taj event nastupiti i nešto ranije. Morat će Jim možda i nešto frekventnije nastupati ako želi odraditi 45. UFC borbu upravo na tom eventu, ali koji god mu to nastup bio, povijest je već ispisao. A nastupi li na UFC 300 eventu, postat će prvim i jedinim borcem koji je nastupio na UFC 100, UFC 200 i UFC 300 eventu.

Pojas nikad nije osvojio u svojoj karijeri, ali nema sumnje da ga već čeka mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih.

Linker
22. travanj 2024 02:25