UFC

Objavljen plakat za UFC 251 kojim je otkriveno koje će sve borbe biti na glavnom programu

Kamaru Usman
 Jason Silva / AGIF / AFP
Nakon objave tri glavne borbe UFC 251 priredbe, objavljen je i plakat koji otkriva glavni program

Iako se zbog svima znanih razloga UFC 251 neće održati u Las Vegasu tijekom tradicionalnog International Fight Week festivala, promocija je odlučila nastaviti s tradicijom izuzetno jakog programa na taj datum. Tako će UFC 251, kako je tijekom ovog tjedna službeno najavljeno, 11. srpnja u Abu Dhabiju, predvoditi tri borbe za UFC titulu.

Kamaru Usman onu do 77 kilograma branit će protiv Gilberta Burnsa, Jose Aldo i Petr Yan obračunat će se za titulu novog prvaka bantam kategorije, dok će prvak perolake kategorije, Alexander Volkanovski, svoju titulu morati potvrditi protiv borca kojem je istu oduzeo, Maxa Hollowaya.

Objavom službenog plakata dobili smo informaciju i koje bi se još dvije borbe trebale naći na glavnom programu. Obje će se održati u ženskoj slamka kategoriji, a jedna je veliki revanš između dvije bivše prvakinje, Jessice Andrade i Rose Namajunas. Prema svemu sudeći glavni dio programa otvorit će posljednja borba na trenutnom UFC ugovoru najpopularnije borkinje svijeta, Paige VanZant. Ona će se boriti protiv Amande Ribas, sve popularnije borkinje iz Brazila.

Još su neke zanimljive borbe najavljene, prema svemu sudeći za uvodni program, poput poluteškaškog okršaja Volkana Oezdemira i Jirija Prochazke ili borbe teške kategorije između Ciryla Ganea i Shamila Abdurakhimova.

Linker
26. travanj 2024 16:16