UFC

Od danas se možete kladiti na borbu Usmana i Chimaeva, pogledajte tko je favorit

Kamaru Usman i Khamzat Chimaev
 screenshot (YouTube)
Khamzat Chimaev mogao bi uskoro dogurati do pozicije UFC-ovog izazivača velter kategorije

Iako 13 mjeseci nije bio aktivan kao borac unutar UFC-ovog Octagona, tek niti puna runda borbe protiv Lija Jinglianga bila je dovoljna da se ponovno aktivira hype nastao oko izuzetno talentiranog, ali isto tako i karizmatičnog Khamzata Chimaeva. Još jedna nevjerojatna izvedba dovesti će 27-godišnjeg borca na rub Top 10 poretka ili možda čak unutar njega, nakon čega će krenuti pitanja što dalje.

U ovom trenutku najbliže se čini ugovaranje borbe protiv nekoga par pozicija plasiranog ispred njega, čime bi se približio borbi za titulu. U ovom trenutku nekoliko je dobrih opcija, no mnogi ne mogu već sad ne razmišljati kako bi Chimaev prošao u napadu na tron, u borbi za pojas UFC prvaka.

Kako se titula za sada još uvijek nalazi kod Kamarua Usmana, koji će ju idućeg tjedna braniti u revanšu protiv Colbyja Covingtona, neke američke kladionice ponudile su upravo borbu Usmana i Chimaeva pod potencijalnim budućim UFC okršajima.

Iako je Chimaev u svoja dosadašnja četiri nastupa bio briljantan, neusporedivo s bilo kojim borcem u povijesti promocije, Usman bi da se ovih dana dogovori njihov okršaj ipak bio značajan favorit. Tečaj na njegovu pobjedu, ako već sad želite pokušati uplatiti, iznosi 1.50, dok je onaj na Chimaeva 2.70.

Nema nikakve sumnje kako će tečaj na Chimaeva, ako on nastavi sa svojim dosadašnjim napretkom, u ovakvoj nekoj opciji padati. Uostalom, imali smo i u bližoj prošlosti nekoliko slučajeva gdje bi izazivač na kraju čak u borbu protiv prvaka ušao kao kladioničarski favorit.

No, ne treba žuriti, obojica moraju još neke stvari odraditi prije nego što bi ta borba uopće mogla postati opcija, ali svakako je zanimljivo vidjeti kako "bookmakeri" u ovom trenutku gledaju na taj par. Ako vjerujete da će Chimaev doći do titule, možda je sad uistinu dobra priliku za uložiti nešto novca na to. Ponuda vrijedi dok god se borba, neovisno kada i gdje to bude, održi.

Linker
23. travanj 2024 11:32