UFC

Odgađa se UFC-ov event u Saudijskoj Arabiji; Je li ovo potvrda ‘tvita‘ koji je nedavno objavio Islam Makhachev?

Islam Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ariel Helwani sinoć je otkrio insajderske informacije o UFC-ovoj priredbi u Saudijskoj Arabiji

UFC je 2. ožujka (treći mjesec) trebao debitirati na teritoriju Saudijske Arabije. Nikada prije najveća svjetska MMA organizacija nije gostovala u toj državi, ali širenjem Saudijaca na borilačko tržište, došao je red i na UFC-ov event u toj državi.

Mnoge je ipak iznenadila odluka UFC-a da tamo organiziraju event iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije. Radi se o kategoriji koja obuhvaća nešto manje UFC-ove evente, a nakon osam najavljenih mečeva, mnogi su komentirali kako je ‘‘fight card‘‘ poprilično loš za debi u Saudijskoj Arabiji.

Muhammad Mokaev i Alex Perez čine najzvučniji meč na tom eventu, a od nešto zvučnijih imena na ‘‘cardu‘‘, tu su još Jairzinho Rozenstruik (vs. Shamil Gaziev), Joel Alvarez (vs. L‘udovit Klein), Eryk Anders (vs. Jamie Pickett) i Javid Basharat (vs. Aiemann Zahabi).

Dojam je da je UFC-ov event u Saudijskoj Arabiji ugovoren u nezgodnom terminu, jer treći i četvrti mjesec donose UFC 299 i UFC 300 event. Oba ta eventa nakrcana su zvučnim imenima i UFC Saudijcima nije mogao ponuditi nešto spektakularno. Sve to dovelo je do jučerašnje izjave Ariela Helwanija.

Najbolji svjetski MMA novinar tijekom svoje MMA Hour emisije otkrio je kako će UFC-ov event u Saudijskoj Arabiji biti odgođen te će se održati najvjerojatnije u lipnju (šesti mjesec). Navodno Saudijci nisu bili zadovoljni ‘‘fight cardom‘‘ i zatražili su pomak datuma održavanja, a sve bi uskoro trebalo postati i službeno.

Također, to nas vraća na jedan od ‘‘tvitova‘‘ koje je nedavno objavio Islam Makhachev. Prvak UFC-ove lake kategorije poručio je:

‘‘Šestog lipnja (šesti mjesec), ja protiv Gaethjea na UFC-ovom PPV eventu. U studenom (11. mjesec), UFC u Madison Square Gardenu, borba protiv Oliveire ili Armana (Tsarukyana). Veljača (drugi mjesec) 2025. godine, ja protiv bilo koga.‘‘

Dakle, Makhachev je već najavio da bi 8. lipnja (šesti mjesec) trebao uslijediti PPV event u Saudijskoj Arabiji, a sada već možemo povezati neke stvari. Puno je logičnije i realnije da UFC debitira u Saudijskoj Arabiji jednim velikim PPV eventom, a Islam Makhachev više je nego adekvatan kandidat za predvoditi takvu priredbu. Čini se da sve ide u tom smjeru, a Justin Gaethje mogao bi dobiti šansu boriti se za titulu prvaka.

Naravno, prije službene potvrde, ništa nije stopostotno sigurno.

Linker
02. svibanj 2024 11:27