UFC

Oleinik se ozlijedio, Greg Hardy dobio novog protivnika za svoju možda posljednju UFC borbu

Greg Hardy

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Glavni program UFC 270 priredbe doživio je jednu teškašku promjenu

Nešto više od tjedan dana pred održavanje, prva UFC-ova PPV priredba u 2022. godini doživjela je jednu promjenu na svom glavnom programu. Najstariji borac na UFC-ovom rosteru, Aleksei Oleinik, ipak neće biti u stanju nastupiti na toj priredbi, u borbi protiv Grega Hardyja. Srećom, UFC je brzo reagirao i zamjena je već pronađena.

Umjesto najstarijeg teškaša na rosteru, protiv Hardyja će se boriti jedan od mlađih. 44-godišnjeg Rusa zamijenit će čak 18 godina mlađi Moldavac Sergey Spivak, momak koji je imao godinu dana kad je "Kraljevski udav" odradio svoju prvu borbu. Inače, njih dvojica borili su se u lipnju prošle godine, a mladost je prevladala ispred iskustva.

Spivak (13-3, 4-3 UFC) ipak dolazi iza poraza koji mu je nanio Tom Aspinall, a kojim je prekinut njegov niz od tri pobjede. Ispao je tim putem s ljestvice izazivača, na koju se namjerava što prije vratiti i zbog toga je prihvatio ovu borbu samo osam dana prije njenog održavanja. Inače je jedan od aktivnijih teškaša na UFC rosteru, budući da je nastupio sedam puta u manje od tri godine otkako je u promociji.

Za Hardyja (7-4, 4-4 UFC) bi ovo mogla biti posljednja borba u promociji ili čak posljednja MMA borba. Otkrio je nedavno kako je posljednja na ugovoru te kako još nije donio odluku o tome što namjerava raditi u budućnosti. Ovaj bivši igrač američkog nogometa prešao je u MMA s velikim ambicijama, a kad je krenula njegova UFC karijere je najavio kako će u nekoliko godina postati prvak. Ipak, vrlo brzo se susreo s realnošću. Unatoč svim sjajnim fizičkim predispozicijama, nedostatak kvalitetne dugogodišnje borilačke podloge doveo je do toga da je postao i ostao tek jedan od prosječnih teškaša s UFC rostera. Nekima je to dovoljno za zadovoljavanje apetita, no kod njega se kroz izjave da primijetiti da je doživio razočaranje.

Ova borba trebala bi se naći u srcu glavnog programa priredbe koju u noći s 22. na 23. siječnja predvode Francis Ngannou i Ciryl Gane, u okršaju za titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije.

Linker
26. travanj 2024 11:10