UFC

Oliveira samouvjereno pred medijima: ‘Kad se vrata kaveza zatvore, vidjet će tko je pravi prvak!‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Donedavni prvak UFC-ove lake kategorije planira vratiti titulu u svoje vlasništvo

Teško se Charles Oliveira miri s činjenicom da je u petom mjesecu ostao bez titule prvaka UFC-ove lake kategorije jer je pao vagu za 0,226 kilograma. Brazilac je uvjeren da se radilo o pogrešci organizatora te da je kilažu uspješno skinuo.

‘‘Do Bronx‘‘ je zbog pada ostao bez pojasa, ali pobijedio je Justina Gaethjea i time je spriječio američkog borca da postane novim prvakom. Laka kategorija na taj je način ostala bez prvaka, a ovog tjedna u Abu Dhabiju ponovno će ga dobiti. Olivera će se boriti protiv Dagestanca Islama Makhacheva, borca s deset pobjeda u nizu. Oliveira ne krije da ga poštuje kao borca, ali smatra da Islam nije zaslužio napad na titulu.

‘‘Mislim da Islam zaslužuje svo poštovanje ovog svijeta, ali mislim da se on trebao boriti protiv nekog iz top 5, kao što sam to ja učinio. Ovako samo ‘surfa‘ na tuđem valu (Khabibovom, op.a.) i preskače red. Naravno da je dobio ovu priliku samo zbog Khabiba.‘‘, rekao je Oliveira koji će to očito više puta ponoviti ovog tjedna.

Ovaj meč stilski je jako zanimljiv jer Islam Makhachev borac je koji voli rušiti sve svoje protivnike i dominirati iz gornje pozicije u parteru. Charles Oliveira s druge strane UFC-ov je rekorder kad je su pobjede ‘‘submissionom‘‘ u pitanju, a parter je njegov ‘‘domaći teren‘‘. Makhachev tvrdi kako će i Oliveiru srušiti te ga izdominirati u parteru, a Oliveira ističe kako nema ništa protiv da se borba odvija u tom segmentu.

‘‘Spreman sam. Mislim da svatko treba vjerovati i htjeti ono za što misle da je najbolje za njih. Ako završimo na podu, on će biti suočen s najboljim finišerom u UFC-om. Ako se želi boriti u stojci, onda ćemo se boriti u stojci. Ovdje sam da nastavim stvarati povijest. Šokirat ću svijet još jednom. Mislim da svi pričaju puno sranja, a onda kada se vrata kaveza zatvore, vidjet će tko je pravi prvak. Prvak lake kategorije je Charles Oliveira. Ja sam problem u ovoj kategoriji.‘‘, rekao je ‘‘Do Bronx‘‘, a njegov kompletan razgovor s medijskim predstavnicima pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
05. svibanj 2024 00:46