UFC

Ortega se želi okušati protiv Charlesa Oliveire: ‘Dijeliti kavez s takvim borcem bila bi čast za mene‘

Brian Ortega

 Screenshot (youtube, Ufc)
Vjerojatno najveći BJJ majstor perolake kategorije rado bi se okušao s najvećim BJJ majstorom na rosteru

Nakon više od devet mjeseci, Brian Ortega večeras će ponovno kročiti u UFC-ov kavez. Drugorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije pretrpio je teške batine od Alexandera Volkanovskog u devetom mjesecu protekle godine, a danas će protiv Yaira Rodrigueza tražiti povratak pobjedama.

Ortega je u pomalo nezavidnoj situaciji unutar perolake kategorije. Kroz posljednja tri nastupa, dvaput se borio za titulu i oba put je izgubio. Max Holloway i Alexander Volkanovski totalno su ga deklasirali, ali oni su ujedno jedini borci koji su ga uspjeli poraziti.

Nema sumnje da se ‘‘T-City‘‘ još uvijek nada osvajanju titule u perolakoj kategoriji, ali prelazak u laku kategoriju također je dio njegovih ambicija.

‘‘U jednom trenutku htio bih preći u višu kategoriju i boriti se u lakoj kategoriji. Tko zna? Možda ću morati ušutkati sve i otići u višu kategoriju U budućnosti ću se boriti u lakoj kategoriji.‘‘, započeo je Ortega na konferenciji za medije uoči večerašnjeg eventa, a zatim je istaknuo kako bi volio okušati protiv jednog konkretnog imena u lakoj kategoriji.

Radi se o Charlesu Oliveiri, po mnogima najboljem BJJ majstoru u povijesti UFC-a. Ortega je također veliki majstor partera i bio bi to stilski jako zanimljiv obračun.

‘‘Bio bi to odličan meč. On je čvrst tip i trenutno je u sjajnom nizu. Tako sam sretan zbog njega zato što je njegova priča motivirajuća. On je gubio i gubio, činilo se kao da je gotov. Svi su zaboravili na njega, a kao borac, u takvim trenucima se zapitate je li to kraj vaše karijere. Ali taj tip je prešao u višu kategoriju (Oliveira je nekoć nastupao u perolakoj kategoriji) i krenuo je dominirati. Na koliko je pobjeda u nizu, 10 (11, op.a.)? Osvojio je pojas, obranio ga je jednom ili dvaput. Sve to je motivirajuće. Dijeliti kavez s takvim borcem bila bi čast za mene. Neki će možda krivo shvatiti ovu ‘prozivku‘, ali kao borac i natjecatelj, želim se testirati protiv najboljih.‘‘, poručio je Ortega.

Linker
25. travanj 2024 19:42