UFC

Ovaj meč neće ići dalje od prve runde, UFC 267 priredba postala bogatija za obračun teškaša

Tai Tuivasa
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ovi matchmakeri slažu odličnu priredbu za povratak na Fight Island

Nešto više od dva tjedna prošlo je od zadnjeg nastupa Taija Tuivase (12-3, 6-3 UFC), no Australac je već ugovorio novu borbu. Njegov protivnik biti će Walt Harris (13-10, 6-8 UFC), a borba će se održati 30. listopada u sklopu UFC 267 priredbe. Radi se o sjajnom eventu u Abu Dhabiju, a trenutno su najavljene dvije borbe za pojas u sklopu te priredbe. Jan Blachowicz branit će pojas poluteške kategorije protiv Glovera Teixeire, dok će Petr Yan pokušati vratiti pojas bantam kategorije u revanšu protiv aktualnog prvaka Aljamaina Sterlinga.

Tai Tuivasa nastupio je 10. srpnja na UFC 264 priredbi te je nakon samo 67 sekundi borbe nokautirao Grega Hardyja. Tri pobjede u nizu aktualni su učinak ''Bam Bama'', a eventualnom pobjedom protiv 12-rangiranog Walta Harrisa, Tuivasa bi se vjerojatno vratio u Top 15 UFC-ove teške kategorije.

Walt Harris s druge strane traži prvu pobjedu još od srpnja 2019. godine. ''Big Ticket'' tada je nokautirao Alekseija Oleinika nakon 12 sekundi borbe, no naredne tri borbe je izgubio. Redom su ga pobjeđivali Alistair Overeem, Alexander Volkov i Marcin Tybura. Sva tri puta Harris je gubio tehničkim nokautom. UFC-ovi čelnici i matchmakeri kroz ta tri meča dobili su potvrdu kako Harris nije materijal za vrh teške kategorije, no radi se o izrazito eksplozivnom i fizički moćnom borcu. Naročito opasan je Harris tokom prve runde, no kako borba odmiče, njegove šanse za pobjedu drastično opadaju. 24 profesionalne borbe odradio je Walt Harris, a samo jednom je pobijedio sudačkom odlukom. U prosincu 2018. godine podijeljenom odlukom sudaca savladao je Andreija Arlovskog no ta borba naknadno je preinačena u ''no contest'' jer je Harris bio pozitivan na dopinškom testiranju. Dakle, ''Big Ticket'' službeno nikada nije pobijedio u borbi koja je otišla na bodove, a triputa je gubio. Većina njegovih borbi završava nokautom. 13 puta je pobijedio na taj način, a pet puta izgubio.

Tuivasa također nije borac čije borbe često idu na odluku sudaca. Samo dvaput u 15 profesionalnih nastupa presuđivale su mu sudačke kartice (1-1), a čak 11 puta slavio je nokautom. Sva tri zadnja protivnika završio je u prvoj rundi i ako ne bude nekakvih iznenađenja, borba Walta Harrisa i Taija Tuivase trebala bi biti otvorena paljba od prve minute. Pitanje je tko će prvi pogoditi ili tko će više udaraca moći primiti.

Linker
22. travanj 2024 02:54