UFC

Gilbert Burns fan je Natea Diaza, no tvrdi kako borac iz Stocktona ne želi borbu protiv njega

Gilbert Burns
 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilac je prozvao niz velteraša, no čini se kako je otpisao mogućnost borbe protiv Natea Diaza

Drugorangirani borac UFC-ove velter kategorije ponovno je u dobrom raspoloženju nakon što se na UFC 264 priredbi vratio pobjedama savladavši Stephena ''Wonderboya'' Thompsona. Niz je boraca koje Gilbert ''Durinho'' Burns želi kao svoje iduće protivnike. Prozivao je imena Jorgea Masvidala i Leona Edwardsa, no čini se kako mu je Nate Diaz naročito zanimljiv.

''Radije bih se borio s likom (Usmanom) koji vas je sve nokautirao'', napisao je Nate Diaz u jednoj od prošlotjednih objava na Twitteru nakon što ga je Burns prozivao.

Burns je ubrzo odgovorio, također putem Twittera:

''I mislio sam da nisi spreman za ovo. Stoga više ne spominji moje ime kujice i lažni gangsteru! Imaš toliko poraza, a tvoji timski kolege koje sam pobijedio znaju što bih ti učinio. Nastavi sa svojom igrom na sigurno.''

Iako je Brazilac kroz tu objavu djelovao poprilično ljut na Natea Diaza, u razgovoru s Johnom Morganom sa MMA Junkie portala zvučao je osjetno drukčije.

''Sviđa mi se (Nate Diaz). On je strašno smiješan i zabavan. Neću biti jedan od onih koji će reći 'Oh, ne volim Natea Diaza', ne, to nije istina. Sviđa mi se Nate i gledam njegove borbe. Iako ne mislim da može postati prvakom, smatram kako je izuzetno zabavan. Čak i način na koji priča je zabavan.'', rekao je ''Durinho''.

Unatoč riječima hvale, Burns bi volio odraditi borbu protiv Natea Diaza te ga potencijalno završiti u kavezu. Međutim, Brazilac ne vjeruje kako će se ta borba ikada dogoditi.

''On je taj koji je započeo s pričanjem sranja kad sam se borio protiv Kamarua. Objavio je moj poraz protiv Dana Hookera, a ja sam pomislio kako se Nate zapravo želi boriti protiv mene. Ipak, shvatio sam kako on ne želi tu borbu. Mislim da se on nikada neće boriti sa mnom.'', dodao je Gilbert Burns.

Borba protiv nerangiranog Natea nema naročito smisla za Burnsa, barem kada pričamo o sportskom aspektu te ambicijama za novi napad na titulu. Međutim, Nate Diaz jedna je od najvećih UFC-ovih zvijezda, a onaj financijski aspekt nerijetko je borcima draži od spomenutog sportskog.

Linker
24. travanj 2024 01:16