UFC

‘Ovaj sport je bolje mjesto bez tvog suđenja‘ - Chiesa nije oduševljen najavom slavnoga suca

Michael Chiesa
 Screenshot (YouTube, UFC)
U 2021. bismo nakon tri godine pauze u UFC-ovom kavezu mogli ponovno vidjeti jedno poznato lice

Prošle su tri godine otkako je Mario Yamasaki posljednji put viđen u Octagonu, no i to bi se uskoro moglo promijeniti.

Iskusni sudac koji je zbog svojih poteza i odluka u kavezu često bio na udaru kritika najavio je povratak poslu koji ga je proslavio, ali i u kojem ga nismo gledali otkako je nadgledao borbu Valentine Shevchenko i Priscile Cachoeiro. Podsjetimo, taj se dvoboj odvio 3. veljače 2018. u brazilskom Belemu. Shevchenko je slavila gušenjem krajem druge runde, no mnogi su se tada složili da je Yamasaki prekasno prekinuo totalnu dominaciju koju je možda i najbolje oslikao pogled na zadane udarce. Naime, statistika nakon meča pokazala je gotovo pa nevjerojatnih 230-3 u korist danas aktualne prvakinje.

"Čekam da prođe ova pandemija i počet ću se prijavljivati sportskim komisijama", otkrio je Yamasaki MMA Fightingu dodavši i da će se prijaviti na online tečajeve kako bi uhvatio korak sa svim promjenama koje su se dogodile u njegovom odsustvu.

A Yamasakijevom najavom nisu baš svi bili oduševljeni pa se tako ubrzo nakon njegovog intervjua oglasio UFC-ov borac Michael Chiesa.

"Ovaj sport je bolje mjesto bez tvog suđenja", poručio mu je 'Maverick' preko Twittera.

Chiesa očito nije zaboravio lipanj 2017. i borbu s Kevinom Leejom. Tog je dana, podsjetimo, Michael doživio poraz gušenjem u prvoj rundi, no on sam, ali brojni fanovi procijenili su da se radilo o pogrešnoj odluci suca. Naime, Chiesa tada nije tapkao, ali je Yamasaki procijenio da je izgubio svijest te potom i zaustavio borbu.

"Trebalo bi te otpustiti", poručio je tada vidno uzrujani Chiesa Yamasakiju u lice.

Linker
19. travanj 2024 13:54