UFC

Overeem traži revanš bolnog poraza: 'On mi je tog dana nešto ukrao!'

 hen bo / Imaginechina/ AFP
Alistair Overeem za svoju iduću borbu želi revanš protiv Jairzinha Rozenstruika

Nije se do sada Alistair Overeem prezentirao kao borac kojem porazi posebno teško padaju i koji uporno traži priliku revanširati se onima koji su bili bolji od njega. No, onaj posljednji ga itekako smeta, zbog svega što se dogodilo. Radi se o onom koji mu je krajem prošle godine nanio Jairzinho Rozenstruik, prekidom na samom kraju pete runde borbe u kojoj je Nizozemac većinu vremena do tada dominirao.

Nakon što je savladavši Augusta Sakija upisao drugu pobjedu u nizu te se dodatno približio novom napadu na vrh, Reem smatra kako je spreman ponovno se obračunati protiv Surinamca, a to je otkrio u razgovoru s Arielom Helwanijem, koji je tu temu zapravo pokrenuo jer je dobio dojam kako Alistair za tu borbu nije zainteresiran. No, on ga je odmah demantirao.

"Da, on me svakako zanima. Mi imamo još neke račune za izravnati, zar ne? On mi je tog dana nešto ukrao. Prošuljao se s pobjedom u toj borbi. Čovječe, priuštio sam mu školovanje. On je tog svjestan, svi su toga svjesni, cijeli svijet zna što se dogodilo. No, on je svejedno nekako došao do pobjede. Tako da, definitivno moramo završiti tu priču", rekao je.

To je Overeemu jedini poraz u posljednjih pet borbi te je to također činjenica koja ga toliko smeta. I ne toliko sam poraz ili izvedba, budući da je tu s većinom zadovoljan. Ono što ga smeta je poraz na papiru i povijesni zapis da se tog dana pobjeda pripala njegovom protivniku.

"Za sebe osobno sam ja u nizu od pet pobjeda. Na papiru nije tako, ali ja se tako osjećam."

Rozenstruik je 15. kolovoza savladao Juniora Dos Santosa, dok je borbu ranije poražen od Francisa Ngannoua. Gledajući po rankingu i statusu, revanš je itekako ozbiljna, ali i zanimljiva opcija.

Nedavno je Alistair spomenuo kako bi mu bilo drago u teškoj kategoriji dočekati Jona Jonesa pa je dodao i nešto o tome. Posebno zbog toga što su svojevremeno bili timski kolege u Albuquerqueu.

"Ne mislim ništa loše o njemu, to bi jednostavno bila dobra borba. On je bio jako dobar prema meni, ali nemam problema s borbama protiv bivših timskih kolega. Mislim da će Jon biti dobar teškaš, ima sve predispozicije za to, uključujući tijelo", prokomentirao je "Reem" eventualni susret s najvećim UFC-ovim teškaškim pojačanjem.

Što se tiče toga dokle ćemo ga imati priliku gledati u borilištu, Alistair je siguran kako će se svakako boriti dok pobjeđuje ili dok ne osvoji titulu UFC prvaka. Tek u slučaju poraza ili dolaska do ostvarenja svog cilja, krenut će razmišljati što dalje te će mirovina onda svakako postati opcija. Uostalom, sam je otkrio kako se trenutno nalazi u svom posljednjem pohodu. Svi njegovi fanovi nadaju se da će potrajati još neko vrijeme.

Linker
26. travanj 2024 19:59