UFC

Ovo je 12 najtestiranijih UFC boraca od strane USADA-e u 2022. godini

Paulo Costa 

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Za neke je očekivati da ih USADA često posjećuje, no i dalje nije jasno što je Jiri skrivio sa 64 testa u jednoj godini

Partnerstvo UFC-a i USADA-e traje sada već gotovo osam godina, a ukoliko ste pratili sport i prije tog perioda bit će vam jasno koliko je USADA uistinu promijenila sport. Agencija je u korištenju dopinga uhvatila jako puno boraca, ali i poznatih imena kojima karijera nakon pada na doping testu više nikad nije bila ista.

USADA inače ima svoje protokole i postupke kojima osigurava najbolje rezultate koliko je to moguće, a borci se često žale kako im kucaju na vrata u 4 ili 5 sati ujutro. Vjerojatno vam je svima poznata priča oko Jirija Prochazke i USADA-inog tretmana nakon što je osvojio titulu u poluteškoj kategoriji, a u 2022. godini je testiran nevjerojatnih 64 puta.

MMA Junkie je jučer prikupio listu najtestiranijih UFC boraca u 2022. godini, a oni su redom:

Henry Cejudo, Israel Adesanya, Amanda Lemos, Roman Dolidze – 13 puta

Jorge Masvidal, Rose Namajunas, Misha Cirkunov – 14 puta

Kamaru Usman – 15 puta

Neil Magny – 16 puta

Manel Kape – 17 puta

Paulo Costa – 20 puta

Jiri Prochazka – 64 puta

Dakle, ovo su najtestiraniji borci u 2022. godini, a mnogi od njih ipak nisu toliko maltretirani od USADA-e s obzirom da se broj testiranja odnosi na cijelu 2022. Jiri Prochazka se tu baš izdvaja, no ni dan danas nije jasno što je to Jiri učinio da im je toliko sumnjiv.

Postojale su razne teorije da europska grana USADA-e nema toliko boraca za testirati, dok u isto vrijeme imaju normu koliko testova moraju napraviti. S obzirom da je broj europskih boraca značajno manji nego američkih, izgleda da se to sve prelomilo preko Prochazkinih leđa.

Linker
21. travanj 2024 04:20