UFC

Poirier prokomentirao incident Dane Whitea i njegove supruge: ‘Nikada ne biste trebali udariti ženu‘

Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Phil Daru)
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije nije siguran što bi trebalo uslijediti za UFC-ovog predsjednika

Fizički sukob Dane Whitea i njegove supruge Anne White privukao je veliku pažnju u svijetu MMA-a. Neki su stali u obranu Whitea uz argumente da je supruga započela sukob ošamarivši ga, a on je samo uzvratio.

Druga strana ističe da nikad nije u redu podići ruku na žensko biće, a realnost je da Dana i njegova supruga oboje zaslužuju kritiku. Prije svega, radi se o osobama preko 50 godina starosti, a eksces im se dogodio jer su oboje pretjerano konzumirali alkohol u noćnom izlasku povodom novogodišnje večeri. Složit će se većina da takve stvari ne priliče osobama njihovih godina.

Ako se pita Dustina Poiriera, UFC-ovog borca lake kategorije i jednog od najpoznatijih UFC-ovih boraca, onda je Dana White svakako napravio veliku pogrešku time što je uzvratio udarcem. Prilikom intervjua za Bloody Elbow, Poirier je upitan o tome što bi trebalo uslijediti za Whitea zbog tog incidenta.

‘‘Čovječe, nisam siguran. Nikada ne biste trebali podići ruku na ženu. Ne znam kakve su posljedice kad netko njegovog ugleda i netko na tom položaju počini nešto takvo. Nemam pojma, ali ovo nije dobro za ugled, u to sam siguran.‘‘, rekao je Poirier.

UFC i Dana White zasad nisu poduzeli nikakve konkretne korake, niti sankcije ka Dani Whiteu. UFC-ov predsjednik ispričao se javno neposredno nakon što je video procurio u javnost, ali nije poznato planira se privremeno povući sa svoje pozicije ili će nastaviti sa svojim poslom kao da se ništa nije dogodilo.

Vlasnici UFC-a (Endeavor) također se nisu službeno oglasili i nema nikakvih informacija koje vode ka tome da bi White mogao biti smijenjen ili privremeno suspendiran. Realnost je da se niti Whiteova supruga ne žali, niti planira poduzeti nekakve pravne postupke protiv svog supruga. Oboje su priznali pogrešku, a iako se radi o zbilja lošoj stvari za ugled UFC-a i samog Whitea, teško da bi Whiteovo povlačenje napravilo nekakvu konkretniju promjenu po tom pitanju.

Linker
24. travanj 2024 21:28