UFC

Ovo su dvojica najtežih protivnika u dosadašnjoj karijeri Khamzata Chimaeva i obojica nastupaju večeras

Khamzat Chimaev (lijevo), Ikram Aliskerov (gore desno) i Gilbert Burns (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Ufc; Mma Crazy)
Jedan od njih je Gilbert Burns, no tko je drugi borac o kojem Chimaev priča u hvalospjevima

Veliku većinu protivnika u svojoj dosadašnjoj karijeri, Khamzat Chimaev lakoćom je izdominirao. 12 pobjeda u 12 nastupa upisao je čečensko-švedski neporažen borac, a čak 11 puta slavio je prekidom.

Jedini borac koji je dogurao do sudačke odluke u meču protiv Chimaeva jest Gilbert Burns, odlični Brazilac kojeg ćemo i večeras gledati u sklopu UFC 288 eventa. ‘‘Durinho‘‘ će se boriti u sunaslovnoj borbi večeri protiv Belala Muhammada, a pobjednik tog meča navodno će dobiti status sljedećeg izazivača u velter kategoriji. Jasno, Colby Covington dobit će priliku prije svih ostalih, a nakon što on i Leon Edwards odrade svoj meč, pobjednik između Belala i Burnsa bit će sljedeći.

Nema sumnje da je Gilbert Burns bio najteži Khamzatov protivnik u dosadašnjoj karijeri, jer Brazilac je strašno namučio Chimaeva i zajedno su pružili pravi rat. Chimaev je na koncu došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca, a stekao je dobro iskustvo u tom meču.

No, osim Gilberta Burnsa, na UFC 288 eventu nastupit će borac kojeg je Chimaev isticao kao svog najtežeg protivnika u karijeri, sve do borbe protiv Gilberta Burnsa. Radi se o Ikramu Aliskerovu (13-1-0), Dagestancu koji je izgubio samo jedan meč u karijeri, upravo od Chimaeva.

Chimaev i Aliskerov borili su se 2019. godine pod okriljem Bravea, a Chimaev je slavio brutalnim nokautom u prvoj rundi. Aperkatom je Khamzat nokautirao Aliskerova, ali Ikram je izgledao poprilično dobro do tog finiša.

‘‘Mislim da se radi o tipu s kojim sam se borio u Braveu, Ikram Aliskerov. On bi trebao biti u UFC-u. Taj tip je dobar. Mislim da je pobijedio u narednih pet mečeva nakon borbe protiv mene. Uistinu je dobar.‘‘, izjavio je Chimaev prošle godine uoči svog meča s Burnsom, a odgovarao je na upit o najtežem protivniku u karijeri.

Aliskerov je ugovor s UFC-om izborio u devetom mjesecu prošle godine preko Dana White‘s Contender Seriesa. Kimurom u prvoj rundi porazio je Brazilca Maria Sousu (15-2-0) i White ga je nagradio ugovorom.

Debi Aliskerova čekamo sve do večeras, a odmah u debiju čeka ga podosta težak ispit. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ uparili su Aliskerova i Phila Hawesa (12-4-0, 4-2 UFC), a Hawes je jedan vrlo respektabilan borac.

34-godišnji američki borac srednje kategorije može se pohvaliti pobjedama protiv boraca kao što su Nassourdine Imavov, Jacob Malkoun, Derron Winn i Kyle Daukaus, a unutar UFC-a gubio je samo od Chrisa Curtisa i Romana Dolidzea.

Aliskerov u ovaj meč ulazi kao favorit (1,55 - 2,60), ali Hawes će poslužiti kao pravi pokazatelj njegove kvalitete. Njihov meč uvršten je na ‘‘early prelimes‘‘ koji startaju od 0:30h, a Hawes i Aliskerov u kavez ulaze drugi po redu. Obratite pažnju na ovaj meč, jer Aliskerov ima potencijal postati ozbiljnim izazivačem u srednjoj kategoriji. Tko zna, možda s vremenom izbori i revanš protiv Chimaeva.

Linker
25. travanj 2024 16:37