UFC

Paddy Pimblett nije siguran hoće li produljiti ugovor s UFC-om: ‘Netko od glupih YouTubera mogao bi mi ponuditi milijune‘

Paddy Pimblett

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Karizmatični 29-godišnjak uskoro će odraditi posljednji meč prema trenutno važećem ugovoru

Paddy Pimblet još je 2016. godine kao 21-godišnji borac došao do titule prvaka u Cage Warriors organizaciji. Tko god prati MMA, sigurno zna kako Cage Warriors kotira kao ponajbolja europska MMA organizacija i doći do pojasa u tako ranoj dobi nije nimalo lako. No, Pimblett je uspio, a UFC je još tada pokucao na vrata.

Paddy je odbio UFC rekavši im kako je još ‘‘prerano‘‘ za dolazak u najveću svjetsku MMA organizaciju, a odbio ih je i dvije godine kasnije uz pojašnjenje ‘‘da nije spreman‘‘. Htio je Pimblett proći kompletno sazrijevanje i izrastanje u borca koji neće biti usputni prolaznik u UFC-u.

Konačno, Paddy je 2021. godine potpisao ugovor s najvećom svjetskom MMA organizacijom, a njegova dosadašnja karijera u UFC-u jako je uspješna. Pimblett je upisao pet pobjeda u jednako toliko nastupa, brzo se prometnuo u poprilično veliku zvijezdu i sada nestrpljivo čeka svoj sljedeći nastup.

Talentirani momak iz Liverpoola nastupit će pretkraj mjeseca na UFC 304 eventu, a protivnik će mu biti veteran Bobby Green. Pobjedom nad Greenom, Paddy bi po prvi puta mogao ući u top 15 unutar poretka UFC-ove lake kategorije, ali mogao bi to biti i njegov posljednji nastup u UFC-u. Naime, Paddy je otkrio kako se njegov ugovor bliži kraju, a zasad nije najsigurniji što će biti sljedeći korak u njegovoj karijeri.

‘‘Ne bih htio ići u drugu organizaciju, UFC je sami vrh i glavno mjesto. Mnogi ljudi ne znaju što znači ‘MMA‘, ali znaju za UFC. Ali, nikada ne možete znati sa sigurnošću. Neki od ovih glupih YouTubera koji boksaju mogli bi mi ponuditi milijune da se borim protiv nekog od njih. Vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, rekao je Paddy za MMA Junkie.

Pimblettu je preostao jedan meč prema trenutno aktivnom ugovoru s UFC-om. Dovodi se Paddy u pomalo nezahvalnu poziciju nepotpisivanjem novog ugovora uoči meča s Greenom. Poraz od Greena umanjit će njegovu pregovaračku moć, ali uspije li poraziti Bobbyja, Paddy će biti u jako, jako dobroj pregovaračkoj poziciji. Očito je spreman riskirati, a vrijeme će pokazati planira li ga UFC zadržati na svom rosteru.

Linker
08. rujan 2024 01:23