UFC

Paddy Pimblett o Colbyjevoj ružnoj izjavi: ‘Htio sam ga udariti po glavi, nadam se da ga Leon šalje u carstvo snova‘

Paddy Pimblett

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sunarodnjak Leona Edwardsa nije mogao vjerovati što izlazi iz Colbyjevih usta tijekom konferencije za medije

‘‘Odvest ću te u sedmi krug pakla, pozdravit ćemo tvog tatu‘‘, riječi su koje je Colby Covington uputio Leonu Edwardsu na konferenciji za medije održanoj u noći s četvrtka na petak.

Navikli smo da Covington udara ispod pojasa i provocira na svakakve načine, ali MMA javnost ovaj put je složna - Covington je pretjerao. Edwardsov otac ubijen je dok je Leon bio 13-godišnjak, a Colby ga je ‘‘smjestio‘‘ u pakao jer je Edwardsov otac bio povezan s kriminalom i mafijaškim poslovima.

Unatoč tome, nije na Colbyju da nekog svrstava u pakao, niti je u redu da protivnike provocira vrijeđajući njihov obitelj. To je jedan od razloga zbog kojih je Jorge Masvidal prošle godine pretukao Covingtona na ulicama Miamija, a preplašeni Colby tada je u panici bježao u hotel i zvao je policiju.

Leon Edwards također je imao želju pretući Covingtona još na konferenciji za medije, a reagirao je pogodivši ga bocom vode, prije nego je osiguranje spriječilo teži sukob. Edwards će dobiti priliku unutar kaveza, u ranim nedjeljnim satima, a ne sumnjamo da će u kavez ući maksimalno motiviran.

Nije Covington svojom izjavom stao na žulj samo Leonu Edwardsu. Sinoć smo vam pisali o reakcijama od strane javnosti, a svoje mišljenje dao je i Paddy Pimblett, jedan od aktera sporne konferencije za medije.

‘‘To je bilo daleko previše, htio sam skočiti i udariti ga po glavi. Imao sam želju udariti, jer definitivno je pretjerao. Ne možete tako pričati o nečijem ocu. Da je netko rekao nešto takvo o mojoj baki, skočio bih i udario bih ga u facu.‘‘, započeo je Paddy tijekom UFC-ovog ‘‘Weigh-in showa‘‘, a potom je iskazao podršku Leonu Edwardsu.

‘‘S pravom je Leon morao biti zadržan od strane osiguranja. Nadam se da će brutalno nokautirati Covingtona. Priželjkujem da će ga poslati u carstvo snova. Mislim da će Edwards razmišljati o svom ocu i brutalno će nokautirati Colbyja. Ne vidim kako Colby može izdržati pet rundi s njim. Znam da je Colby kondicijski spreman i da ima dobra rušenja. Svjestan sam da MMA matematika ne radi, ali ako Usman nije mogao rušiti Edwardsa, a Colby nije mogao rušiti Usmana, onda neće moći srušiti ni Edwardsa. Pretpostavljam da će ga Edwards tući tri runde, a zatim će ga nokautirati.‘‘, prognoza je Paddyja Pimbletta.

Hoće li talentirani borac iz Liverpoola pogoditi sa svojom prognozom, saznat ćemo u nedjelju iza 6:00h ujutro. Edwards će uživati podršku velikog dijela MMA javnosti.

Linker
01. svibanj 2024 03:10