UFC

Paddy Pimblett o idućoj borbi: ‘Kako god okrenete, gubim! Što ja imam od njega? Ipak, mora se priznati...‘

Paddy Pimblett

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ferguson će mu biti najzvučniji protivnik u karijeri

Paddy Pimblett ne vidi puno koristi od pobjede nad Tonyjem Fergusonom na UFC-u 296. Pimblett (20-3, 4-0 UFC) se bori protiv Fergusona (25-9, 15-7 UFC) 16. prosinca u T-Mobile Areni u Las Vegasu kada će potonji pokušati prekinuti niz od šest poraza.

"Ovo je situacija u kojoj gubim kako god se okrene jer kada ga pobijedim, ljudi će reći: ‘Tony je ionako gotov i trebao je u mirovinu.‘ Ako se dogodi nezamislivo i izgubim, pobijedio me gotov Tony Ferguson. Dakle, to je jedna od takvih borbi. Situacija je izgubljena, ali u isto vrijeme, rekao sam ti prije i reći ću opet: Mora se priznati da nikad ne odbijam borbu. Kakvu god borbu da mi se ponudi, prihvaćam je. I ponudili su mi Tonyja Fergusona, prihvatio sam", rekao je Pimblett za ESPN.

Za "The Baddyja", bivši privremeni prvak u lakoj kategoriji njegov je najistaknutiji protivnik u karijeri.

"To je velika borba. Najveća borba u mom životu, borba s apsolutnom legendom sporta. On je jedan od pet najboljih boraca kategorije svih vremena. Upisao je niz od 12 pobjeda. On je briljantan borac i također ima sjajnu osobnost, tako da jedva čekam dijeliti oktogon s takvom legendom."

Pimblett također ističe da ne gleda svisoka u Fergusonove poraze. Iako je većina tih mečeva završila prije sudačke odluke, Pimblett je rekao da je još uvijek pokazao bljeskove onog starog "El Cucuya":

"On je vrlo opasan tip koji može dokrajčiti svakoga. Čak i u borbama koje je izgubio u nizu od šest poraza, gotovo je završio s Justinom Gaethjeom u drugoj rundi, gotovo je završio s Michaelom Chandlerom u prvoj rundi. Bacio je u nokdaun Bobbyja Greena u prvoj rundi. Dakle, nije kao da je u svim ovim borbama apsolutno dominiran, to treba imati na umu", zaključio je engleski borac.

Linker
25. travanj 2024 20:44