UFC

Ponajveći ‘divljak‘ UFC-ove lake kategorije prozvao Gaethjea: ‘Ovo je prava borba za ‘BMF‘ titulu‘

Benoit Saint Denis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni francuski borac lake kategorije želi se okušati protiv ponajboljeg borca lake kategorije

UFC 295 event održan prošlog vikenda u New Yorku ponudio je novi fantastičan nastup francuskog borca, Benoit Saint-Denisa. 27-godišnji borac UFC-ove lake kategorije lakoćom je prošao kroz čvrstog Matta Frevole.

91 sekundu trebao je BSD za doći do pobjede, a Frevolu je nokautirao ‘‘high kickom‘‘ u prvoj rundi. Saint-Denisu je to peta uzastopna pobjeda, a svih pet upisao je unutar UFC-ove lake kategorije.

Sjajni francuski borac još u desetom mjesecu 2021. godine odradio je UFC debi, ali u velter kategoriji. Elizeu Zaleski dos Santos porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca, a Saint-Denis odlučio se spustiti u laku kategoriju.

U kategoriji do 70 kilograma, Saint-Denis niže pobjedu za pobjedom, a svih pet pobjeda upisao je prekidom. Ne samo da pruža kvalitetne nastupe, nego i jako atraktivne.

Nevjerojatno agresivan, fizički moćan i neustrašiv, epiteti su koji najbolje opisuju Saint-Denisa. Sličnim epitetima možemo opisati i borca kojeg Saint-Denis želi kao svog sljedećeg protivnika. Radi se o Justinu Gaethjeu, nositelju UFC-ove ‘‘BMF‘‘ titule, a Saint-Denis želi se boriti upravo za tu titulu, prije nego izbori napad na UFC-ovu titulu u lakoj kategoriji.

‘‘Vjerujem da je ovo pravi meč za ‘BMF‘ titulu. On (Gaethje) ima bradu za rat. Postoje mnogi čvrsti tipovi, ali ako nemaju čvrstu bradu, neće dugo izdržati sa mnom. Gaethje i ja obojica imamo dobru bradu koje možemo ispogađati više puta. Ako ljudi žele nasilnu borbu, borbu koja bi mogla ući u povijest, mislim da je ovo borba koju treba ugovoriti.‘‘, poručio je Saint-Denis gostujući u MMA Houru.

Upitno je koliko bi Justin Gaethje bio zainteresiran za ovaj meč, barem u ovom trenutku. Naime, BSD zauzima 11. mjesto u poretku izazivača unutar lake kategorije, dok je Gaethje na drugom mjestu. Justin je jako blizu napada na titulu i borba protiv Saint-Denisa predstavljala bi velik rizik za Justina.

Ali mi kao fanovi možemo sanjati o ovom meču. Bio bi to obračun dvojice ponajvećih ‘‘divljaka‘‘ na cijelom UFC-ovom rosteru, a ne sumnjamo u meč za pamćenje. Možda budućnost donese taj meč, iskreno se nadamo da hoće.

Linker
01. svibanj 2024 01:39