UFC

Paddy Pimblett o usporedbama s McGregorom: ‘Budem li tako bogat, u Liverpoolu neće biti gladne djece‘

Paddy Pimblett i Molly McCann

 Vianney Le Caer/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nova UFC zvijezda na konferenciji za medije pokazala je i jednu drugu svoju stranu

Putem do Octagona, unutar njega te nakon borbe u kojoj je gušenjem savladao Kazulu Vargasa, Paddy Pimblett bio je zabavan. Oduševio je punu O2 Arenu i potvrdio svoj zvjezdani potencijal. Na konferenciju za medije isto je došao u svom stilu, opušteno i bez previše razmišljanja o tome što radi. Bez majice, s pizzom u rukama, došao je odgovarati na pitanja novinara.

Bilo je to također vrlo zabavno i u Paddyjevom stilu sve dok nije došao red na to da bude ozbiljan. A to se dogodilo kad je dobio pitanje na koji način namjerava ostati pribran i ne dozvoliti sve većoj slavi da ga promijeni. To je odradio u stilu ponosnog "Scousera" (britanski naziv za žitelja Liverpoola).

"Ja mogu ostati normalan i prizeman zato što sam iz Liverpoola. Mi nismo kao Torijevci, znamo se držati jedni drugih. Vjerujem da me moj grad drži čvrsto s obje noge na zemlji", potvrdio je Paddy, kojeg je veliki broj njegovih sugrađana došao podržati u London.

Onda je došlo ono što ne može izbjeći, usporedba s Conorom McGregorom. Već imaju sličnu pozadinsku priču, budući da su obojica u UFC došli iz Cage Warriors promocije, gdje su bli neupitno najveće zvijezde, a Paddy također ima irskih korijena. No, priču namjerava graditi na drugačiji način, posebno ako krene zarađivati poput najveće MMA zvijezde u povijesti sporta.

"Nadam se da ću jednog dana biti plaćen kao Conor McGregor. Ako se to dogodi, više niti jedno dijete u Liverpoolu neće biti gladno, neće trebati usluge banke hrane. Vratit ću svom gradu za sve što mi je dao", oduševio je izjavom, a onda nešto nadovezao na nju:

"Već par mjeseci planiram pokrenuti svoju vlastitu zakladu i nakon ove borbe ću to napokon moći."

U Octagonu zabavan, izvan njega pristojan i prizemljen. Ako u ostatku svijeta uspije napraviti efekt kakav je napravio u svojoj domovini, bit će Paddy bez sumnje jedna od najvećih zvijezda na svijetu. No, morat će svoj potencijal popratiti i rezultatima.

Linker
26. travanj 2024 18:33