UFC

Paddy Pimblett reagirao na prozivku rangiranog Brazilca: ‘To je tip kojeg želim kao sljedećeg protivnika‘

Paddy Pimblett

 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
29-godišnji borac lake kategorije dao je ponešto informacija o svom povratku u kavez

Talentirani borac iz Liverpoola, Paddy Pimblett, jako dobro je otvorio svoju UFC karijeru. Paddy ‘‘The Baddy‘ slavio je u svih pet dosadašnjih nastupa unutar UFC-ovog kaveza, a tri pobjede upisao je prekidom.

Posljednji nastup odradio je krajem 12. mjeseca protekle godine i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je veterana Tonyja Fergusona. Nakon pet pobjeda nad nešto slabijom konkurencijom, Pimblettu se bliži vrijeme za obračun s nekim od rangiranih boraca lake kategorije.

Renato Moicano, 13. izazivač UFC-ove lake kategorije u nekoliko navrata pokazivao je interes ka obračunu s Pimblettom. Paddy u posljednje vrijeme nije pretjerano reagirao na prozivke od strane drugih boraca, jer prozivke učestalo dolaze na njegovu adresu. Međutim, kad je u pitanju Moicanov izazov, Pimblett je javno pokazao interes.

‘‘Ovo je tip kojeg želim (kao sljedećeg protivnika). Renato Moicano - ‘Money‘ Moicano. Duguješ mi novac, dolazim po tebe mala kobasico.‘‘, poručio je Pimblett putem svog YouTube kanala.

Inače, Moicano je pozvao Pimbletta da se bore na UFC 301 eventu koji će se 4. svibnja (peti mjesec) održati u Rio de Janeiru. Paddy je odmah odbacio mogućnost nastupa na toj priredbi.

‘‘Ne, ne, moje dijete će tada biti otprilike dva tjedna staro. Neću se boriti tako brzo, vjerojatno neću nastupiti do lipnja (6. mjesec) ili srpnja (7. mjesec).‘‘, rekao je Paddy.

Osim činjenice da će uskoro dobiti dijete, Paddy Pimblett trenutno se oporavlja i od ozljede ramena s kojom se muči još od borbe u 12. mjesecu prošle godine. Tijekom priprema za meč s Fergusonom, Pimblett je ozlijedio rame, ali nastupio je unatoč ozljedi. Sada želi zaliječiti tu ozljedu u potpunosti.

‘‘Ušao sam u posljednji meč ozlijeđen, ali nikada ništa nisam rekao, samo nastavio s borbom. Vratio sam se u dvoranu, trenirao sam od nove godine, ali moja ramena bila su bolna i nakon dva, tri tjedna pauze. Otišao sam na pregled i ustanovljeno je kako imam puknuća u oba ramena. Samo sam udarao ‘kickove‘ proteklih par mjeseci.‘‘, rekao je Pimblett.

Hoće li Moicano čekati Pimbletta do ljeta ili će inzistirati na drugom protivniku, vrijeme će pokazati. Nadamo se da Paddyjeva ozljeda nije teže prirode i da ga ne čeka nova jednogodišnja pauza kakvu je imao nakon pobjede nad Jaredom Gordonom.

Linker
26. travanj 2024 21:34