UFC

(VIDEO) ‘Moja žena nije trofej, drži ju podalje od svojih usta!‘: Ian Garry oštro uzvratio na prozivku Colbyja Covingtona

Colby Covington i Ian Garry

 Screenshot (instagram)
Neporaženi irski velteraš bijesan je jer Colby konstantno omalovažava njegovu suprugu

Ian Garry i Colby Covington već nekoliko mjeseci jedan drugog imaju na nišanu. Covington je Garryjeva ‘‘ulaznica‘‘ za top 5 u poretku velteraša, dok Colby Covington nakon uvjerljivog poraza u meču za titulu ne može računati na novi ‘‘title shot‘‘, već treba makar jednu ili dvije dobre pobjede da bi se doveo u situaciju za novi napad na pojas.

No, kako to obično biva kod Colbyja Covingtona, ‘‘Chaos‘‘ samog sebe vidi kao ‘‘najveću zvijezdu UFC-ove velter kategorije‘‘ i Garryju je prije nekoliko dana postavio tri uvjete koja Irac mora ispuniti ako želi borbu protiv njega.

‘‘Daj da te naučim umjetnosti pregovaranja, idemo naći kompromis. Ako možeš ispuniti ove tri odredbe, idemo se boriti.

Odredba broj jedan: ti i tvoja žena sponzoruša morate uključiti komentare na vašim Instagram korisničkim računima, a ukoliko ih isključite u prije borbe, moraš predati meč. Ako ih isključiš tijekom ‘fight weeka‘ ili nakon što te prebijem, odričeš će svog honorara.

Odrebra broj dva: Iane, čuli smo da plačeš i moliš na svojim koljenima, a svi znamo da nisi gazda i ne nosiš hlače u toj vezi. Layla (Garryjeva supruga), imaš 60 sekundi da uvjeriš mene i ostale ljude zašto se ova borba mora dogoditi. Smjesti svog muža u kut, spusti se na svoje dlanove i koljena, a zatim lijepo zamoli.

I sada, odredba broj tri, meni osobno najdraža. Kao što ste možda primijetili, nešto nedostaje u mojim promo videima za MyBookie kladionicu. Zapravo sam čuvao mjesto za nekog posebnog. Layla, želiš li 15 sekundi slave? Dat ću ti 15 sekundi slave ovdje u ‘America‘s pick of the weeku‘‘‘, poručio je Covington.

Colby inače nerijetko snima kratke videe za kladionicu MyBookie, daje svoje prognoze nadolazećih mečeva, a gotovo uvijek je okružen oskudno odjevenim djevojkama. ‘‘Chaos‘‘ nudi priliku Ianovoj ženi da bude jedna od tih djevojki koja će se naći u promo videu za kladionicu.

Oštre su to provokacije od strane Colbyja Covingtona, a odgovor Iana Garryja čekali smo sve do sinoć. 26-godišnji Irac uzvratio je videom koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

‘‘Slušaj ovdje, Colby ‘Chaos‘ Covington. Ti nisi u poziciji da mi govoriš što da činim u svom životu. Ti ćeš raditi ono što ti je rečeno. Dao si mi tri uvjeta, a niti jedan od njih nema veze s borbom i u svakom spominješ moju ženu. Ne znam kako si odgajan, ali žene nisu nešto što uzimaš u posjed, a moja žena definitivno nije trofej. Ti bi se trebao fokusirati na mene. Ja sam taj koji će biti u kavezu s tobom i ja sam taj koji će udarcem probušiti rupu na tvojoj glavi. Prekini me izbjegavati i drži Laylino ime izvan svojih usta. Ti nisi američki omiljeni borac. Ti si tip koji nastupa daleko ispod zadovoljavajuće razine.

Jedina si osoba u povijesti UFC-a koja je izgubila u tri meča za svjetsku titulu (nije jedini, nekoliko je boraca s tavkvim učinkom. op.a.) i nemaš niti jednu jedinu pobjedu protiv boraca koji su trenutno u top 15. Stoga Colby, zašto bih se ja borio s tobom? Ne mogu smisliti niti jedan razlog.

Izazivam te na ‘Ja odustajem‘ borbu u kojoj jedan od nas mora reći ‘Ja odustajem‘. Tko god kaže te riječi, mora se umiroviti, položiti rukavice na sredini kaveza, sayonara (doviđenja) moj prijatelju. Ja ću biti posljednje poglavlje u tvojoj ostavštini neuspjeha. Ja ću biti taj koji će UFC-u pomoći da se konačno riješe Colbyja Covingtona i ja sam taj koji će MMA ponovno učiniti velikim.‘‘, opsežna je poruka Iana Garryja.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ ovdje ne bi trebali previše razmišljati i ‘‘razbijati glavu‘‘. Ako oba borca iskazuju interes za međusobnim obračunom, prava je prilika za njihovo uparivanje.

Ian Garry borac je kojeg fanovi silno žele vidjeti kako se nosi s elitnim hrvačem poput Covingtona. Dojam je kako su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ dosad konstantno izlazili u susret Garryju te su ga uparivali s protivnicima koji mu stilski savršeno odgovaraju. Covington je nešto posve suprotno od protivnika s kakvim se Ian borio i poslužio bi kao odličan test Irčevih sposobnosti.

Colby s druge strane ne zaslužuje borbu protiv nekog od top 3 boraca u ovom trenutku, ali pobjeda nad Ianom Garryjem vratila bi ga u konkurenciju za sam vrh.

Meč ima smisla za obojicu, marketinški potencijal više je nego dobar i UFC-u sada samo preostaje da službeno ugovore ovaj meč.

Linker
25. travanj 2024 22:24