UFC

Paddy Pimblett želi najjače moguće protivnike: ‘Volio bih izvući Khabiba iz mirovine‘

Paddy Pimblett
 Screenshot (youtube, Cage Warriors Tv)
Borac iz Liverpoola uskoro će debitirati za najjaču MMA organizaciju na svijetu

Puno pažnje privlači mladi borac iako trenutno nema niti jedan nastup za UFC. Međutim, bivši prvak Cage Warriorsa Paddy Pimblett (16-3-0) uvijek je bez dlake na jeziku, a tako se u razgovoru za Submission Radio dotaknuo umirovljenog Dagestanca Khabiba Nurmagomedova. Paddy se nada jednog dana obračunati s Dagestancem u kavezu.

''Volio bih izvući Khabiba iz mirovine, stvarno bih volio. Međutim ne vidim način na koji će ga netko privući na povratak. On je postao 'Karen' MMA scene.'', započeo je Pimblett s osvrtanjem na Nurmagomedova.

Inače, ''Karen'' je pogrdan izraz za stereotip bijelkinje koja smatra kako ima pravo te je predodređena na određene stvari koje su zapravo izvan opsega onog što je normalno i što ona zaslužuje. Pojam se odnosi i na ''meme'' koji prikazuje bijelkinje kako koriste svoju privilegiju da zahtijevaju stvari na svoj način. Jedan od primjera takvog stereotipa žena je koja će gotovo uvijek tražiti da razgovora s nadređenima, a nerijetko ih se asocira i s rasizmom.

26-godišnjak iz Liverpoola u nastavku razgovora za Submission Radio osvrnuo se nedavnog Khabibovog gostovanja u Hotboxin' podcastu koji vodi Mike Tyson, a moglo bi se reći kako Pimblett smatra da se Nurmagomedov ponašao kao tipična ''Karen''.

''Nedavno je gostovao kod Mikea Tysona te je tražio da Mike makne svoju brzu hranu i travu (marihuanu) sa stola. To ne ide tako čovječe. Njegov je podcast i radit će što želi, stoga začepi! Pozvan si kao gost i radit ćeš ono što ti kažu.'', dodao je Paddy.

''The Baddy'' će svoj debi imati 04. rujna ove godine u sklopu UFC Fight Night 191 priredbe, a protivnik će mu biti Brazilac Luigi Vendramini. Pimblett je ugovor s UFC-om potpisao nakon dvije uzastopne pobjede u Cage Warriors promociji te se nada nastavku svog pobjedničkog niza. Paddy već sada gleda u budućnost i nada se borbama protiv velikih imena i poznatih boraca, a poprilično je zainteresiran za borbu protiv Irca Conora McGregora.

''Biti ću iskren, on je okaljao svoju ostavštinu. Irac protiv Scousera (osoba iz Liverpoola), to bi bilo je**no dobro. Bilo bi ludo, da vam budem iskren. Conor McGregor tip je borca kojemu je novac na prvom mjestu, a borba na Anfieldu pred 60 ili 70 tisuća ljudi je ono gdje je novac. Zato smatram da bi se ta borba mogla dogoditi. No na koncu nije bitno jer ću ja biti toliko velika zvijezda da me možete upariti s beskućnikom i svejedno ću napuniti stadion.'', izjavio je izuzetno samouvjereni i ambiciozni ''Scouser''.

Sama borba protiv Vendraminija već će nam dosta toga pokazati, a pred Pimblettom je dug put dokazivanja protiv najboljih boraca na svijetu. Možda uistinu opravda svoja obećanja, vrijeme će pokazati.

Linker
26. travanj 2024 17:03