UFC

Paddy Pimblett žestoko se obrušio na Helwanija: ‘Mrzim sve te novinare koji zarađuju na leđima boraca‘

Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Paddy Pimblett)
UFC-ov borac lake kategorije iznio je niz besmislica u vezi Helwanija

Iako nas ovog vikenda čeka borba za UFC-ovu titulu u poluteškoj kategoriji, dojam je da Paddy Pimblett kao nerangirani borac lake kategorije privlači više pažnje od Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva zajedno.

‘‘Baddyjeva‘‘ popularnost raste enormnom brzinom, a pobijedi li Jareda Gordona u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 282 eventu, ‘‘hype‘‘ koji prati Paddyja Pimbletta samo će se dodatno vinuti u nebesa.

Međutim, za očekivati je da će Pimblett naići i na mnogo osuda i ‘‘hejta‘‘ kroz ovaj tjedan. Ariel Helwani zasigurno će biti jedan od onih na čijem će se nišanu naći Paddy Pimblett.

UFC-ov borac lake kategorije ugostio je Danu Whitea u Chattin Pony podcastu, a u jednoj fazi podcasta, Pimblett se žestoko obrušio na Ariela Helwanija. Najpoznatiji MMA reporter dugi niz godina nije u dobrim odnosima s Danom Whiteom zbog konstantnih kritika i prozivki na račun UFC-a.

Često Helwani kritizira UFC zbog potplaćenosti boraca, nepostojećeg zdravstvenog osiguranja, nepoštovanja prema borcima itd. Paddy Pimblett očito se ne slaže s Helwanijem, a u razgovoru s Whiteom otkrio je što ga posebno iritira kod Helwanija. Sve je započelo time što je Paddy jednom prilikom odbio dati intervju Helwaniju koji je tada radio za BT Sport, zato što je imao ugovoren intervju s osobom koja je bila spremna isplatiti ga za intervju.

‘‘Mrzim sve te novinare, posebno Ariela Helwanija. On jako voli zarađivati novac preko boraca. Otpušten je sa svakog posla koji je imao. On mrzi tebe (Danu Whitea), mrzi UFC, čak i mene sada mrzi i to me tako živcira. On koristi borce za klikove i zaradu novca i svejedno nema srama kritizirati UFC i govoriti da ne plaćaš borce dovoljno. Ariele, počni plaćati borce za intervjue koje odrađuješ s njima i od kojih zarađuješ tisuće i tisuće dolara. Radiš sve to samo da bi stavio novac u svoj džep, Ariele mali glodavče i crvu.‘‘, rekao je Paddy uz veliko odobravanje Dane Whitea.

Pimblett je zasigurno pridobio simpatije svog šefa Dane Whitea, ali naišao je na brojne kritike ostalih MMA novinara, kao i mnogih fanova koji razumiju koliko je Pimblett zapravo u krivu. Ben Fowlkes kao jedan od poznatijih svjetskih MMA novinara dao je neka od svojih viđenja, kao i argumente zašto je Pimblett u krivu.

‘‘ ‘Hej Paddy, tvoj šef te želi intervjuirati o tome kako su njegovi neprijatelji zapravo i tvoji neprijatelji. Ne brini, ne moraš znati ništa o tome što pričaš. Odgovara li ti termin u 2 popodne?‘‘‘, prvi je Fowlkesov ‘‘tvit‘‘ u kojem sarkastično zamišlja kako je izgledao dogovor oko održavanja ovog podcasta, a zatim je nastavio.

‘‘Evo problema u vezi Paddyjevih žalopojki oko toga da nije plaćen za intervju. Recimo da ga je Dana platio za taj podcast (radi se o Paddyjevom podcastu u koji je on pozvao Danu, op.a.). Ako ga Dana nije platio, onda je ironija još veća, ali recimo da jest. I zamislimo sada da je Paddy u podcastu kao plaćeni gost i kritizira nekog za koga zna da ga voditelj ne voli. Kako ga možemo ozbiljno shvatiti? Nije li on u tom slučaju zapravo plaćen da širi ideologiju u skladu s gledištima voditelja? Doći ćemo do toga da ćemo se pitati čemu je služio novac kojim se plaća gosta. Zamislite ovo u drugom pravcu. Ariel počne plaćati borcima za intervju. Borac dođe u emisiju, žali se kako ga UFC tretira, a kad mu se obrate iz UFC-a, borac kaže: ‘Hej, to sam govorio zbog novca‘. Tada bi onaj što intervjuira ispao negativac.‘‘, nastavio je Ben, a zatim je dodao.

‘‘Kroz više od 15 godina koliko izvještavam o ovom sportu, naišao sam na hrpu boraca koji su mislili da su im mediji neprijatelj, sve dok nisu trebali nekog da se zauzme za njih. Borci prevareni za novac, tipovi označeni kao varalice na temelju klimavih dokaza. Jak, nezavisni medij u njihovom je interesu.‘‘, pojasnio je Fowlkes.

Činjenica je da Paddy zaboravlja kako borci zapravo puno toga dobivaju prilikom da se eksponiraju u medijima. Njihova popularnost ne bi bila niti približno tolika, kao što niti popularnost samog sporta ne bi bila na toj razini, onda kada mediji ne bi pokazivali nikakav interes za njih.

Ariel Helwani reporter je koji je Paddyja zvao u svoje emisije još dok je Pimblett bio relativno nepoznati borac pod okriljem Cage Warriorsa. Pimblett se tada okoristio prilikom da se eksponira u emisiji najpraćenijeg MMA reportera na svijetu.

Kroz MMA Hour koji vodi Helwani, brojni borci dobili su platformi za iskazati svoje nezadovoljstvo i želju za promjenama. Mnogi od njih ne bi nikad dobili priliku biti saslušani bez Helwanijevog MMA Houra i ostalih emisija koje je vodio. Da, Ariel Helwani zarađuje novac intervjuiraći borce, ali što je toliko čudno u tome da netko zarađuje novac za posao koji obavlja?

Paddy Pimblett borac je kojeg mnogi video kao ‘‘borca od naroda‘‘, osobu s kojom se obični, ‘‘prosječni‘‘ građanin može poistovjetiti. Nažalost, ovim dodvoranjem svom šefu koji ga je za prva dva UFC meča platio 12 tisuća dolara za nastup i 12 tisuća dolara u slučaju pobjede (nakon toga je Paddy dobio bolji ugovor), definitivno je razočarao mnoge.

Linker
20. travanj 2024 00:44