UFC

Panika: Yoel Romero mora skinuti 6 kila u 4 dana!

Adesanya vs. Romero
 Ilustracija
Ukoliko Yoel Romero govori istinu, u naredna četiri dana mora skinuti oko 6 kilograma da bi zadovoljio gornju granicu srednje kategorije bez tolerancije od 0.5 kg jer se radi o meču za pojas prvaka. Poznavajući povijest njegovih padova na službenoj vagi, ne čudi oprez, pa čak i panika američkih medija ususret UFC-u 248 i meču protiv Adesanye.

Hoće li Yoel Romero zadovoljiti gornju granicu srednje kategorije koja iznosi točno 84.00 kilograma u mečevima za pojas prvaka? U ovom trenutku to je i dalje prilično neizvjesno jer je Kubanac u popularnom šou Ariela Helwanija na ESPN-u potvrdio da u ovom trenutku ima oko 6 kila viška. On pak tvrdi da je to za njega jako dobra kilaža četiri dana prije službene vage. Upitan o tome kakvo je stanje s kilama, Romero odgovara i odmahuje rukom:

"Vrlo dobro. Sada sam na oko 90 kilograma. Obično sam na 92 kg u ovom trenutku. Ali sve ovisi...Ovaj put je sve potpuno drugačije. Imam više vremena za trening, to je razlika. Ovaj put sam imao vremena za treniranje i spremanje. I zato nema nikakvih izlika. Kada imam vremena za trening, onda nemam problema sa skidanjem kila. Jer zapravo niti ne razmišljam o tome. Samo treniram. Ideja je izgubiti kile tijekom priprema."

Uvod koji smo imali prilike pratiti prošlog vikenda i nije posebno ohrabrenje za UFC i njegove čelinke. U meču za upražnjeni pojas muha kategorije Brazilac Deiveseon Figueiredo je pao službenu vagu i nije bio konkurent za pojas. Na koncu je nokautirao Benavideza pa je umjesto rješenja, divizija samo dobila nove probleme. Nadamo se da se to neće dogoditi idućeg vikenda na UFC-u 248, koji se održava u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Romeru svakako ne bi bilo prvi puta, a ovih 6 kila zvuče prilično zabrinjavajuće.

Linker
11. svibanj 2024 02:49