UFC

Paul Craig otkrio da je u debiju u srednjoj kategoriji na dan meča bio teži nego u poluteškoj: ‘Sada vidim benefite‘

 Paul Craig 

 AGIF/ddp USA/Profimedia
Iako za organizam sigurno nije zdravo, ova će mu kategorija sigurno biti prirodnija jer je u poluteškoj uistinu bio inferioran što se veličine tiče

Protekle je subote pred londonskom publikom Paul Craig uspješno debitirao u srednjoj kategoriji. Nakon dva pretrpljena poraza zaredom u poluteškoj kategoriji je odlučio nešto promijeniti i karijeru odvesti u boljem smjeru, a to je uspio učiniti te je došao do nove pobjede.

Andre Muniz je bio njegov subotnji protivnik, a uspješno ga je svladao tehničkim nokautom. Međutim, ono što je Craig otkrio je jako zanimljivo, a to je činjenica da je na dan meča imao više kilograma nego kada se borio u poluteškoj:

‘‘U poluteškoj kategoriji sam se uvijek pitao mogu li skinuti u srednju, a kada smo to učinili, radio sam testove. Htjeli smo se uvjeriti da je moguće toliko smršaviti i radilo je. Posljednjih šest mjeseci je bila velika avantura, iz nokauta sam se morao ponovno izgraditi i sada sam nazad, ovog puta u srednjoj kategoriji‘‘, rekao je Craig u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘U petak ujutro sam imao 84,5 kilograma, a točno prije meča sam imao 97 kilograma. To je više nego kao kad sam se borio protiv Johnnyja Walkera, tada sam na dan meča imao tek 95 kilograma. Definitivno vidim benefite skidanja kilograma. To vjerojatno nije najbolja stvar za raditi s 35 godina, ali svi razumijete zašto sportaši to rade‘‘, dodao je.

Iako za organizam sigurno nije zdravo, ova će mu kategorija sigurno biti prirodnija jer je u poluteškoj uistinu bio inferioran što se veličine tiče. Kakav mu je domet u srednjoj kategoriji, saznat ćemo u narednim mjesecima i godinama.

Linker
27. travanj 2024 10:43