UFC

UFC-ov borac lake kategorije žestoko kritizirao Craiga: ‘Nemojmo se zavaravati, on je užasan‘

Renato Moicano (lijevo) i Paul Craig (desno)

 Screenshot (youtube, Money Moicano | Ufc)
Brazilac Renato Moicano ne razumije zašto ljudi toliko hvale škotskog borca srednje kategorije

Paul Craig oduševio je MMA javnost svojim debijem u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Popularni škotski borac spustio se iz poluteške kategorije i dominatno je porazio opasnog Andrea Muniza.

Demonstrirao je Craig svoje elitne vještine u parteru, ali do pobjede nije došao ‘‘submissionom‘‘, nego tehničkim nokautom. Specifičan set vještina, iskustvo i fizikalije, glavne su odlike kojima bi Craig mogao napraviti pomutnju u srednjoj kategoriji. Nakon pobjede nad Munizom, mnogi fanovi željno iščekuju sljedeći Craigov nastup među borcima srednje kategorije, ali jedan od UFC-ovih boraca uopće nije ostao oduševljen nastupom Craiga.

Radi se o Renatu Moicanu, UFC-ovom borcu lake kategorije. Brazilac je posljednjih nekoliko mjeseci jako aktivan na svom YouTubeu kanalu i konstantno analizira i diskutira o mečevima unutar UFC-a. Popratio je Moicano novi Craigov nastup, a putem svog kanala dao je kraću analizu.

‘‘Čovječe, Paul Craig je užasan. Znam da ćete me napasti zbog ovoga, ali on je baš grozan. Čak i dok je držao gornju poziciju u prvoj rundi, lakoćom je okrenut. Mislim da mu je ‘Sergipano‘ (Andre Muniz) stilski odgovarao jer je također borac koji preferira jiu-jitsu, povlačio se u gard i slično. Ali stojka Paula Craiga stvarno je užasna.‘‘, rekao je Moicano.

Paul Craig nakon pobjede nad Munizom isticao je Bo Nickala i Khamzata Chimaeva kao potencijalno zanimljive protivnike u srednjoj kategoriji. Moicano smatra da bi Craig napravio veliku pogreškom ako bi se borio protiv nekog od njih.

‘‘Bo Nickal bi ga uništio, kao i Khamzat također. Znam da volite tipove poput Craiga, ali moram vam nešto reći; on je užasan. Mislio sam da će izgubiti i gubio je taj meč. Zatim je došlo do ‘scramblea‘ ili nečeg takvog, ne sjećam se najbolje. Završio je u gornjoj poziciji i pobijedio je tehničkim nokautom. Ali nemojmo se zavaravati, on je baš loš.‘‘, zaključio je Moicano.

Ovakve analize Craigovih vještina puno puta smo čuli. Nije tajna da je Craig poprilično loš kad je stojka u pitanju, ali škotski borac u većini slučajeva jako dobro odvodi borbu na svoj mlin, a u parteru je pravi majstor. Moicano je možda ipak prestrog prema Craigu koji vjerojatno ima bolju karijeru od njega, barem zasad.

Linker
24. travanj 2024 10:29