UFC

Paul Felder u TV prijenosu objavio kraj karijere: ‘Volio bih da više boraca prepozna pravi trenutak‘

Paul Felder
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
‘Činim ovo zbog svojih prijatelja i svoje obitelji, ali i zbog sebe samog...‘

Paul Felder odlučio je zaključiti borilačku karijeru, a veliku odluku javno je podijelio u nedjelju za vrijeme emitiranja UFC Vegas 27 priredbe.

'The Irish Dragon' u mirovinu se povlači s 37-godina, 17 pobjeda i šest poraza.

Felder se MMA-om profesionalno bavio gotovo pa 10 godina, a svoj debi upisao je u prosincu 2011. kada je tehničkim nokautom u Atlantic Cityju zaustavio Mtumea Goodruma.

Kao neporaženi borac (8-0) priključuje se UFC-u, a za vodeću svjetsku MMA promociju uspješno debitira u listopadu 2014. kada podijeljenom odlukom sudaca pobjeđuje Jasona Sagga.

Felder je godinama bio jedno od najpoznatijih lica lake kategorije, a neke od njegovih najvećih pobjeda uključuju one nad Jamesom Vickom, Edsonom Barbozom, kao i danas aktualnim prvakom Charlesom Oliveirom kojeg je nokautirao u prosincu 2017. godine.

Nakon meča sa sjajnim brazilskim borcem, Paul je upisao tri poraza i dvije pobjede. O ishodima svih njegovih posljednjih pet borbi odlučivale su sudačke kartice, a čak četiri puta se radilo o podijeljenim odlukama.

Zadnji meč odradio je u studenom 2020. kada je u borbi večeri izgubio od nekadašnjeg prvaka Rafaela dos Anjosa.

"Nešto se vatre u meni probudilo za onu borbu s RDA-om koju sam prihvatio pet dana uoči održavanja. Mislio sam da sam se vratio, a od tada zapravo većinu svojih dana provodim plivajući, u vožnji biciklom, u komentatorskom poslu i uživanju s obitelji. Osjećam da sam došao do te točke gdje više nemam onu želju da se borim još nekoliko godina i pokušam postati prvak. Oduvijek sam si govorio da ću se umiroviti ako ne vidim tu šampionsku sliku. Činim ovo zbog svojih prijatelja i svoje obitelji, ali i zbog sebe samog. Osjećam se svježe, volim UFC zbog svega što su mi dali i zbog svake pružene prilike, uključujući ovu da sjedim za ovim stolom i bavim se televizijskim poslom. To sam oduvijek htio raditi i s time namjeravam nastaviti", izjavio je Paul pa dodao:

"Službeno se povlačim iz MMA-a i UFC-a. Došao sam do šestog mjesta na svijetu i bio blizu borbe za taj pojas. Borio sam se s nekim od najopakiji likova u ovoj kategoriji i svima im se ovim putem želim zahvaliti. Ispričavam se na zadržavanju kategorije, posebno onima ispod mene, kao i mladim lavovima koji dolaze. Povlačim se jer ih više ne želim zadržavati. Volio bih i da više boraca napravi istu stvar. Kada je vrijeme, onda je vrijeme. To bi vam bilo to od mene", zaključio je Felder.

image
Edson Barboza i Paul Felder
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Linker
26. kolovoz 2021 07:15