UFC

Paulo Costa i dalje sanja o borbi protiv Khamzata Chimaeva: ‘Borbom protiv Usmana nikoga nije uvjerio u ništa‘

Paulo Costa

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
S obzirom da će Chimaevu sigurno trebati barem jedna velika pobjeda prije napada na titulu, ova borba se možda nekada i dogodi

U posljednje je vrijeme Paulo Costa zadao brojne glavobolje vodstvu UFC-a, a radi se naravno o otkazivanju borbi. Prvo se u sedmom mjesecu prošle godine trebao boriti protiv Ikrama Aliskerova, a zatim u desetom mjesecu protiv Khamzata Chimaeva. Naravno, niti jedna borba se nije dogodila.

Costa nije nastupio od ljeta 2022. godine, dakle oko godinu i pol dana, a jučer je gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ kod Ariela Helwanija. Govorio je o raznim temama, ali je i otkrio da mu je borba protiv Khamzata Chimaeva i dalje borba iz snova:

‘‘Pokušavao sam se boriti protiv ‘Gourmet Chen Chena‘, Khamzata Chimaeva. Pokušao sam, ali kako nisam mogao, on se borio protiv Kamarua Usmana. Pobijedio je, ali mislim da nikoga nije uvjerio, barem nije mene i ljude oko mene, ali vjerujem ni većinu fanova. Nije me uvjerio da je prvi izazivač. Nastavit ću tražiti tu borbu, ali ne izgleda mi kao da će ljudi iz UFC-a to dopustiti‘‘, rekao je Costa.

‘‘Moja borba iz snova je ‘Chen Chen‘ Chimaev. Oko te borbe nemam upitnika, kladio bih se na sebe svime što imam. Trebala se dogoditi, ali nitko ga ne može siliti. Ne znate koliko UFC zna siliti ljude, mene su silili da se borim protiv Khamzata u Abu Dhabiju‘‘, dodao je.

S obzirom da će Chimaevu sigurno trebati barem jedna velika pobjeda prije napada na titulu, ova borba se možda nekada i dogodi. Costu sada prvo čeka Robert Whittaker na UFC 298 priredbi, a nadamo se kako ovoga puta neće doći do otkazivanja meča.

Linker
23. travanj 2024 13:33