UFC

Paulo Costa najavljuje prelazak u boks: ‘Moj mizerni ugovor s UFC-om bliži se kraju‘

Paulo Costa

 Instagram (paulo Costa)
UFC bi nakon Natea Diaza mogao izgubiti još jedno veliko ime zbog tendencije da se okuša u boksu

Brazilac Paulo Costa jedan je od najuzbudljivijih boraca UFC-ove srednje kategorije. ‘‘Borrachinha‘‘ je pri vrhu ljestvice izazivača (6.), gotovo svaki njegov meč je zabavan, a možda je Costa još i zabavniji na društvenim mrežama.

Međutim, UFC bi ga uskoro mogao izgubiti. Još nakon pobjede nad Lukeom Rockholdom u osmom mjesecu ove godine, Costa je gostovao u MMA Houru te je otkrio kako se njegov ugovor bliži kraju.

‘‘Preostao mi je još jedan meč. Mislio sam da mi je ovaj protiv Lukea posljednji, ali imam još jedan. Radujem se postati slobodnim na tržištu. Borim se s najboljima u kategoriji, a moj ugovor je prestar. Za meč s Marvinom Vettorijem zaradio sam 35 tisuća dolara. Da, 35 tisuća dolara. 20 posto honorara su mi oduzeli (zbog problema sa skidanjem kilograma). Moram razgovarati s UFC-om i vidjeti što dalje. Trenutno nisam zadovoljan, to mogu reći.‘‘, bile su tadašnje Costine izjave.

Brazilčev posljednji meč prema postojećem ugovoru dogodit će se na UFC 284 eventu koji će se održati 12. veljače (2. mjesec) 2023. godine. Costa će se boriti protiv Roberta Whittakera, a dobrim nastupom i pobjedom u tom meču, Paulo bi dobio dodatnu pregovaračku moć. Costa bi time mogao dobiti i novi napad na titulu, ali Brazilac je na svom Twitter profilu otkrio kako zasad ima drugove planove.

‘‘Moj mizerni ugovor s UFC-om ističe za nekoliko mjeseci. Novi boksač je u gradu!‘‘, poručio je Costa koji time daje naznaku da se planira okušati u boksu.

UFC mu sigurno neće odobriti takvo nešto dokle god je pod ugovorom s njima. Treba ipak uzeti u obzir da se Costa možda jednostavno služi određenom taktikom da mu UFC omogući što bolji ugovor. Naviještanjem odlaska u boks, UFC bi mogao hitno reagirati i ponuditi mu izdašniji ugovor, ali tek nam preostaje vidjeti hoće li Costa dobiti ono što želi, ili će to morati potražiti u boksačkim vodama. Ne treba previše razmišljati kakvom boksačkom meču se Costa nada. Jake Paul želja je mnogih MMA boraca.

Linker
20. travanj 2024 02:12