UFC

Paulo Costa pojasnio zašto nije otkazao meč protiv Chimaeva: ‘Da se borimo 100 puta, porazio bih ga 99 puta‘

Paulo Costa

 Instagram (paulo Costa)
Brazilski borac srednje kategorije prepun je samopouzdanja uoči nastupa na UFC 294 eventu

Podosta šokantna bila je vijest koju je Paulo Costa jučer podijelio putem svog Instagram profila. Brazilac je jedna od glavnih zvijezdi na nadolazećem UFC 294 eventu, ali prije samo tri tjedna Costa je prošao operaciju lakta.

"Koliko si zapravo jak? Nikad zapravo ne znaš dok te ne bace u vatru. Operiran sam prije tri tjedna i zaradio sam 10 šavova. Ipak, znam koliko sam čvrst te se nastavljam poboljšavati, spariram kao i inače. Blagoslovljen sam, Bog mi daje nevjerojatnu kondiciju i okružen sam velikim ljudima.‘‘, napisao je Costa između ostalog i priložio je nekoliko fotografija kojima dokazuje da je podvrgnut operaciji.

Mnogi su se zabrinuli zbog toga i sada se pribojavaju da će Costa ipak otkazati meč protiv Khamzata Chimaeva. Čak i da je u potpunosti zdrav, Costu bi čekao jako težak ispit, a ovako će biti još teže. Međutim, Costa je jučer gostovao u MMA Houru i pojasnio je zašto se odlučio za operaciju, a dodao je i kako nema razloga za brigu.

‘‘Kad su mi liječnici rekli da je neophodno da operiraju moj lakat, bio sam sa svojim timom, Ericom Albarracinom, Tamarom Alves i ostalima. Pitao sam liječnike koliko dugo ću imati šavove nakon operacije. Rekli su mi kako je tada preostalo pet tjedana do meča, a nakon dva tjedna skinuo bih šavove. Rekao sam da su to dobre vijesti i da će mi preostati dovoljno vremena za trening. Ja sam u formi i spreman dolazim na ovaj meč. Dugo zazivam meč protiv ‘Gourmet Chen Chena‘ (Costin nadimak za Chimaeva). U lovu sam na tog tipa, a znam da oni traži prvu izliku kako bi otkazao meč. Ja silno želim ovaj meč i neću mu dopustiti da tako lako pobjegne. Zamolo sam liječnike da ne jave UFC-u za moju operaciju, ali morali su sve javiti.‘‘, započeo je Costa, a potom je pojasnio kako je nastavio trenirati i nakon operacije.

‘‘Ljudi iz UFC-a su zabrinuti jer sam uzeo 10 dana kako bih otišao u Brazil odraditi operaciju, a zatim sam djelomično pauzirao još 14 dana prije i poslije same operacije. Ali ja spariram i odrađujem sve što trebam. Htio bih zahvaliti UFC-u jer su mi dopustili da ostanem u ovoj borbi. Vjerujem da kad bi se Chimaev i ja borili 100 puta, ja bih pobijedio u 99 posto slučajeva. Imam sve alate za poraziti tog tipa. On je hrvač i nema ništa čime me može ugroziti. Ima veliku glavu, duge ruke i mršavo tijelo. Ništa neće učiniti protiv mene. Obranit ću njegovo prvo rušenje i nokautirat ću ga. Jako želim ovaj meč i zato borab nije otkazana. Operiran sam, ali nema veze, pojavit ću se u Abu Dhabiju. Ovdje sam da ga porazim. Jedino ako me doktori izvuku iz kaveza i ne dopuste mi da se vratim, onda neću nastupiti. Došao sam boriti se i stvarno vjerujem da ću ga poraziti.‘‘, dodao je samouvjereni Costa.

Brazilac uistinu djeluje nikad fokusiranije na ovaj meč. Dugo postoje tenzije između njega i Khamzata Chimaeva, a niti jedan od njih ne želi izgubiti meč u koji su uložili toliko ‘‘trash talka‘‘, ali i toliko truda kroz trening kamp. Costin trener Eric Albarracin najavljuje odlično Costino izdanje.

‘‘Mogu vam reći da on (Costa) izgleda odlično. Čak i dok je imao šavove, trenirao je, ali nije koristio desnu ruku. Nakon što je izvadio šavove, odmah se vratio sparinzima i izgledao je sjajno. Doveo sam mu neke od najboljih tipova na svijetu u trening kamp. Proputovao sam Kazahstanom, Mongolijom i Kirgistanom, čak i do Japana, kako bih mu našao trening partnere. Radi se o olimpijskim hrvačima.‘‘, otkrio je Albarracin, a nama preostaje čekati još 11 dana do ovog spektakularnog dvoboja.

Linker
30. travanj 2024 10:46