UFC

Paulo Costa reagirao na sukob s Chimaevim: ‘On je nasilnik, ali jako je preplašen‘

Paulo Costa

 Screenhsot (youtube, Paulo Costa)
Brazilski borac srednje kategorije voljan je boriti se protiv Khamzata Chimaeva

Puno pažnje jučer su privukli Paulo Costa i Khamzat Chimaev, dvojica vrhunskih UFC-ovih boraca koji su se verbalno obračunali u prostorijama UFC-ovog Performance Institutea.

Čečensko-švedski borac pojavio se na Costinom treningu, Brazilac je trenirao grappling s Jakeom Shieldsom, a Chimaev je bio u pratnji desetak kolega boraca. Khamzat je dobacivao Costi i pozivao ga je da se odmah obračunaju, Brazilac se nije ustručavao to odraditi, ali borci koji su bili prisutni spriječili su fizički obračun.

Jake Shields prvi se oglasio po pitanju ovog ekscesa te je između ostalog izjavio:

‘‘Dotrčali smo do njih i svađa se nastavila, a Khamzat je govorio: ‘Ajmo se odmah boriti, idemo odmah‘. Ali dok je to govorio, istovremeno se udaljavao i silazio niz stepenice. Činilo se kao da se više radi o glumi za kamere. Netko je kasnije rekao da nas je 10 minuta promatrao. Da se htio potući s Paulom, dotrčao bi tamo i počeo bi bacati udarce, a ne bi sigurno stajao sa strane i tražio da se odmah potuku. Mislim da je bio uzrujan jer ga je Paulo nazvao ‘lažni gangsterom‘, a ovo je bio perfektan primjer da je on (Chimaev) lažni gangster.‘‘

Nije se dugo trebalo čekati i Paula Costu da se oglasi. Brazilac je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, a putem svog YouTube kanala detaljnije se osvrnuo na incident s Chimaevim.

‘‘Susreo sam Chimaeva i tamo, a on je bio preplašen. Tip je stajao tamo i zaledio se. Zapravo nisam iznenađen. Kao što sam prije rekao, ‘cupcake‘ Čečen, ‘gourmet‘ Čečen je nasilnik prema manjima od sebe.‘‘, započeo je Costa, a zatim je otkrio kako je zainteresiran obračunati se s Khamzatom.

‘‘Zvao me da popričamo, ja sam došao do njega, a on je rekao: ‘Hey Borrachinha, zašto pričaš o meni?‘ Ja sam ga pitao: ‘Što točno pričam o meni? Želiš li se boriti sa mnom?‘, a on je odgovorio da ne želi, nego ga samo zanimalo zašto pričam o njemu. Ja sam mu rekao da se želim borit s njim ako pobijedi Natea Diaza, a on se zaledio. Zatim je počeo govoriti da se odmah potučemo, a njegov cijeli tim ispriječio se između mene i njega. Čovječe, taj tip je preplašen, jako je preplašen. Samo da znaš, Chimaev, ja ne trebam nekoliko tipova da budu sa mnom. Ja sam vojska sačinjena od jednog čovjeka. Hodam sam i mogu te i tako prebiti koristeći samo jednu ruku.‘‘, poruka je Coste za Khamzata Chimaeva.

Čini se kako je UFC dobio dobru podlogu za potencijalni meč u budućnosti. Chimaev će u slučaju pobjede nad Diazom svakako morati pričekati revanš Usmana i Edwardsa prije eventualnog napada na pojas, a taj revanš dogodit će se tek sljedeće godine. Srednja kategorija također je zanimljiva Khamzatu i meč protiv Paula Coste mogao bi biti sljedeći potez Khamzata Chimaeva. Naravno, Nate Diaz je prvi korak i Khamzat prvo taj meč mora odraditi.

Linker
24. travanj 2024 20:42