UFC

Paulo Costa se vraća borbom na pet rundi protiv Jarreda Cannoniera

Yoel Romero i Paulo Costa
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
21. kolovoza dva UFC borca tražit će povratak među kandidate za napad na titulu srednje kategorije

Prošlo je osam mjeseci otkako je Paulo Costa (13-1, 5-1 UFC) poražen u borbi za UFC titulu srednje kategorije od Israela Adesanya. Taj poraz doživio je puno uvjerljivije nego što bi itko očekivao, bez da je prvaka ugrozio na bilo koji način. Automatski je time sam sebi skočio u usta, nakon svih najava koje je pred borbu slao u javnost.

Priliku za povratak i iskupljenje trebao je imati u travnju, no dogovorenu borbu protiv Roberta Whittakera je otkazao zbog bolesti. Nova prilika doći će 21. kolovoza, za kada je ugovorio borbu na pet rundi protiv Jarreda Cannoniera, ujedno glavnu borbu UFC Fight Nighta koji će se održati tog datuma.

Cannonier (13-5, 6-5 UFC) se također dugo nije borio, odnosno posljednja borba mu datira mjesec dana nakon spomenute Costine. On je tada izgubio od gore spomenutog Whittakera, čime je (privremeno) ugrozio svoje šampionske ambicije. 37-godišnji "Killa Gorilla" bio je prije te borbe u nizu od tri pobjede, otkako se iz poluteške spustio u srednju kategoriju. Borba s Costom mu je prilika za povratak, no isto tako i rizik, budući da bi se porazom spustio još niže, a kategorija je trenutno bogata s nekoliko potencijalnih izazivača.

30-godišnji Costa trebao bi biti favorit u ovoj borbi, jer mnogi vjeruju kako u posljednjem nastupu nije pokazao svoje pravo lice, odnosno da se radi o puno kvalitetnijem borcu, što je zapravo dojam nastao tijekom njegovih ranijih nastupa. Poraz od Adesanye mu je ujedno bio prvi u profesionalnoj MMA karijeri.

Adesanya će titulu iduću put braniti u lipnju, na UFC 263 priredbi protiv Marvina Vettorija, a nakon toga bi svoju priliku za povratak naslova prvaka trebao dobiti Robert Whittaker. Preostali ozbiljni kandidati su Darren Till, Derek Brunson, Jack Hermansson te još neki tek nadolazeći borci i divizija do 84 kilograma trebala bi donijeti puno uzbuđenja.

Linker
25. travanj 2024 03:01