UFC

Paulo Costa tvrdi da je Sean Strickland odbio meč protiv njega, Sean otkrio razlog: ‘Probajte pogoditi koliko su mi ponudili‘

Paulo Costa

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije nadao se izdašnijoj ponudi

Situacija pri vrhu UFC-ove srednje kategorije postaje nešto jasnija. Robert Whittaker i Khamzat Chimaev u šestom mjesecu borit će se za status sljedećeg izazivača, a pretpostavka je kako će Israel Adesanya dobiti priliku boriti se protiv Dricusa Du Plessisa za pojas u srednjoj kategoriji.

Pobjednik tog meča nakon toga bi se trebao obračunati s Chimaevim ili Whittakerom, dok će Sean Strickland, Jared Cannonier, Brendan Allen i Marvin Vettori zasad biti u drugom planu i trebat će im barem jedna pobjeda kako bi se uključili u borbu za sam vrh.

Ako je vjerovati Paulu Costi, sedmorangiranom izazivaču unutar UFC-ove srednje kategorije, Sean Strickland dobio je ponudu da se bori upravo protiv njega. Međutim, Costa tvrdi kako ga je prvorangirani borac na ljestvici izazivača odibo.

‘‘UFC je predložio da se borim protiv Jareda Cannoniera. To je dobra borba i sviđa mi se ideja da se borim s njim, a prijedlog je bio da se borimo u lipnju (šesti mjesec). Ali prije dva dana, UFC je došao s novom ponudom i rekli su mi: ‘Paulo, borit ćeš se protiv (Seana) Stricklanda 1. lipnja‘. To je još zabavniji meč nego onaj s Cannonierom.‘‘, otkrio je Costa u videu koji je objavio na Twitteru, a zatim je još dodao.

‘‘Nažalost, ne znam što se dogodilo, ali Strickland je rekao ‘ne‘. Strickland se odbio boriti sa mnom. Tako su mi rekli iz UFC-a, znate? Volio bih se boriti protiv njega.‘‘, dodao je Borrachinha.

Vrlo brzo, Sean Strickland zapravo je potvrdio kako je postojala ponuda od strane UFC-a, ali ponuđeni novac bio je glavni razlog zašto je odbio boriti se s opasnim Brazilcem.

‘‘Čisto iz znatiželje... što mislite koliko mi je ponuđeno da pristanem na meč s Costom sedam tjedana prije eventa?‘‘, pitao je Strickland zatraživši fanove da pogode koliko bi iznosio njegov osnovni honorar za nastup.

‘‘200 tisuća američkih dolara za nastup, 200 tisuća za pobjedu i 10 tisuća dolara od sponzora.‘‘, napisao je jedan od Stricklandovih pratitelja, na što je bivši prvak odgovorio:

‘‘Blizu, ali manje su mi ponudili.‘‘

Zanimljivo je kako se Sean Strickland nakon osvajanja pojasa definitivno promijenio. Nekoć je naglašavao kako mu pojas nema nikakvo značenje i jednostavno je bio zaljubljenik u borbu, ali sada odbija mečeve zbog nezadovoljavajućeg honorara, a vjerojatno i zbog želje za novim napadom na titulu.

Vidjet ćemo tko će s vremenom popustiti, Strickland sa svojim zahtjevima ili će UFC ipak podebljati honorar koji su naumili isplatiti Seanu.

Linker
26. travanj 2024 08:46