UFC

Paulo Costa upozorava Adesanyu: 'Čekaj moj povratak, Romera nećeš preživjeti!'

Paulo Costa
 screenshot/Youtube
Paulo Costa oporavlja se od ozljede koju je doživio na samom startu priprema za borbu protiv Israela Adesanye. Oporavak će biti duži nego što se očekivalo pa se tako pojavila vjerojatnost da se Adesanya u međuvremenu bori protiv Yoela Romera. Costa to UFC-ovom prvaku ne bi preporučio.

Borba Adesanye i Coste samom je svojom najavom razveselila MMA fanova, no sreća nije dugo trajala. Teška ozljeda dovela je do toga da je Brazilac morao biti operiran i njegov nastup prije ljeta nikako nije moguć. U međuvremenu je Dana White potvrdio kako se ozbiljno razmišlja o borbi Adesanye i Yoela Romera, što je nešto što se Costi nimalo ne sviđa. Već ranije je govorio kako on želi biti prvi koji će "Stylebenderu" nanijeti poraz, posebno zbog toga što vjeruje da zna način kako to napraviti.

"Mnogi ljudi se sa mnom neće složiti, ali ja vidim jako puno rupa u Adesanyinom načinu borbe. Prije svega su one fizičke prirode. Da bi se borio protiv mene ili Romera on mora jače udarati nego što to radi sada. Mislim da nema snage da stvori takav udarac. Respektiram svakoga, on je kvalitetan borac, no ne toliko da preživi Romera", rekao je Costa u razgovoru za Combate, dodavši savjet za prvaka:

"Mislim da se Adesanya ne bi trebao boriti protiv Romera. Trebao bi čekati mene. Osim toga, Romero dolazi iza poraza i to nikako nije u redu. Ali, isto tako osim njega se nema protiv koga drugog boriti."

Trenutno se kao vjerojatni datum sudara Adesanye i Romera spominje UFC 248, koji se održava 7. ožujka. Na njemu se nalazi još jedna zanimljiva borba iste kategorije, između Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera. Pobjednik te borbe također će imati sve potrebne reference tražiti napad na titulu, no teško da će itko preskočiti Costu, odnosno njega vjerojatno čeka napad na titulu čim bude spreman boriti se.

Linker
27. travanj 2024 03:49